29 серпня: місячною ходою несемося за горілкою!

П'ятниця, 29 серпня 2008, 08:17
Сьогодні 49-й день народження відзначає король поп- та інших-частин-тіла музики, що не вилазить із судів через всілякі обвинувачення, але усе ще великий Майкл Джексон.
29 серпня: місячною ходою несемося за горілкою!

Якщо за Майкла Джексона вам не дозволяє пити віросповідання (політичні погляди/умови контракту/мама з татом), то однаково без приводів для свята душі ми вас не залишимо. Отже, чим же славетний цей день в історії...

В 1698 р. Петро І заборонив носити бороди й наказав одягатися у європейське вбрання.

В 1885 р. німецький інженер Готліб Даймлер одержав патент на мотоцикл, що було уперше продемонстровано у листопаді. Мотоцикл було запатентовано як «Візок для їзди верхи з гасовим двигуном». Тепер мотоцикли стали візками для транспортування цистерни пива, що розміщено у надрах байкера.

У самий останній тиждень серпня в місті Буньоль, що на сході Іспанії, починається щорічний «Томатний фестиваль», присвячений закінченню літа. Як і всі іспанські фестивалі, цей проходить зі святковими феєрверками, музикою, танцями й безкоштовними частуваннями. Але в томатного фестивалю є й одна відмінна риса, що притягує до Буньоля юрби туристів, це кульмінація свята – томатна битва Томатина, що проходить на міській площі.

Сигналом до початку битви служить спеціальна петарда, що запускається у середу об 11 годині з міської ратуші. За цим сигналом на вулицях міста з'являються кілька вантажівок, які везуть головних героїв свята – спілі помідори – що і є метальними снарядами. Учасники свята, а це все місто Буньоль, підбігши під градом помідорів до машин, хватають снаряди та весело мстять тим, хто добіг до вантажівок першими.

Закінчуються томатні баталії купанням у басейні, що заповнено томатним соком, і розіграшем окостів традиційної іберійської свині. У фіналі свята помідорове місиво під ногами сягає щиколоток, а прилягаючі будинки, як, втім, і учасники, перефарбовуються в червоний колір. Після самої баталії площу відмивають, а потім ще кілька днів триває Томатний фестиваль, останній фестиваль літа.

Щодо знаменитих миру цього

У 1862 р. народився Моріс Метерлінк, бельгійський письменник, лауреат Нобелівської премії 1911 року «за багатогранну літературну діяльність, особливо за драматичні здобутки, що відзначено багатством уяви й поетичною фантазією» («Синій птах», «Сестра Беатриса»).

У 1958 р. – Майкл Джексон.



 

comments powered by HyperComments