П'ємо із чашечки. 3 вересня – День народження бюстгальтера

Микола Кузнєцов  |  Середа, 3 вересня 2008, 09:04
3 вересня 1914 року американка Мэрі Фелпс Джекобс винайшла бюстгальтер. Досвідчений зразок вона змайструвала за допомогою служниці з носових хусток і запатентувала свій винахід у 1915 році.
П'ємо із чашечки. 3 вересня – День народження бюстгальтера

Усі жінки цього часу носили корсети, і спочатку безспинний ліфчик успіху не мав. Але заповзятливий чоловік винахідниці, який служив у корсетній фірмі, запропонував своїм хазяям новинку, й ті виявилися провидцями, купив у Мэрі патент за 15 тисяч доларів – величезну на той час суму. До речі, Мэрі – прямій нащадок винахідника пароплава Роберта Фултона. Як вчасно спрацювали гени... і як страждають тепер чоловіки із ЦИМИ ЧОРТОВИМИ ЗАСТІБКАМИ! Втім, розв'язувати корсет, напевно, було б ще важче...

А ми й не знали...

3 вересня 1984 року у Великобританії доктор Алек Джеффриз із Лестерского університету виявив, що послідовність основ у ДНК є індивідуальною особливістю кожної людини.

Провали? Які провали?

У 1752 році там же, у Туманному Альбіоні 3-го вересня... просто не існувало. У зв'язку з переходом на григоріанський календар після 2 вересня відразу наступило 14-е. Знайома ситуація...

Догралися.

У 1864 році 3 вересня в Стокгольмі оглушливий вибух смів з поверхні землі лабораторію Альфреда Нобеля, винахідника премії свого ім'я й динаміту. Нобель разом із батьком проводив свої досліди з нітрогліцерином. Загинули 5 помічників і молодший брат винахідника.

Щодо великих миру цього...

3 вересня 1946 року народився актор Юрій Кузнєцов. Відмітився у класиці – фільмах «Холодне літо 53-го», «НП районного масштабу». Зараз заслужив всенародну любов тим, що шпигає Ларіна співтовариші в серіалі «Менти», де він відомий під ніком Мухомор.

Компанію кіноіменинників Юрію Кузнєцову становить народжений у 1965 році Чарлі Шин (споконвіку – Карлос Эстевес), відмінний американський актор («Молоді пушки», «Взвод», «Уолл-Стріт», «Гарячі голови», «Погоня», «Чорнушка», «Пришестя» та ін.)

А у 1972 чоловічу компанію знаменитостей, що оголосила світ своїм першим криком 3 вересня, розбавила Лика (Стар, МС, потрібне підкреслити). Була однією з першопрохідниць євроденса й взагалі актуальної танцювальної музики у 1990-х, за що честь їй і хвала.

У Харкові...

3 вересня 1805 року врочисто відкрита Харківська гімназія. «Найшановніших особ міста було запрошено на свято особливими квитками. О 8 годині ранку учні, вчителя та директор зібралися в училищі; потім з'явився ректор університету із професорами, та було прочитано відповідні пункти з уставу навчального закладу. Після цього усі рушили до собору для служіння літургії...»




 

comments powered by HyperComments