Увага! Розливає Олександр Друзь. 4 вересня – День народження передачі «Що? Де? Коли?»

Микола Кузнєцов  |  Четвер, 4 вересня 2008, 09:40
В 1975 році, 4 вересня, вийшла в ефір перша передача телевізійного клубу знавців «Що? Де? Коли?». З моменту першої появи у прямому ефірі Центрального телебачення телевікторина відразу завоювала симпатії численної аудиторії глядачів.
Увага! Розливає Олександр Друзь. 4 вересня – День народження передачі «Що? Де? Коли?»

Сьогодні на знімальному майданчику, як і раніше, панує ажіотаж і атмосфера азарту, програма завойовує все більшу кількість шанувальників і бажаючих сісти за стіл гравців. За час свого досить довгого життя на телебаченні передача постійно змінювалася, ідучи в ногу з часом. Творці вигадували нові правила, розросталися команди, мінялися інтелектуальні лідери, удосконалювався й сам ігровий простір. Сьогоднішні змагання на знаменитих площадках «Що? Де? Коли?» та прославлені брейн-ринги істотно відрізняються від тих, які можна було побачити у прямому ефірі 10 або 20 років тому.

Із 1975 року беззмінним автором і ведучим гри був Володимир Ворошилов, генеральний директор телекомпанії «Гра», академік російської академії телевізійних мистецтв «ТЕФІ». Після його смерті 10 березня 2001 року ведучим вікторини став Борис Гак, що раніше вів телепередачу «Любов з першого погляду». Телевікторина «Що? Де? Коли?» – це тест на інтелект і спосіб розвитку інтелекту. Знаючи кілька фактів, зіставити їх, знайти логічний хід і обчислити зовсім новий, раніше невідомий факт – саме в цьому полягає найвище інтелектуальне задоволення, що приводить у цю гру тисячі нових і нових шанувальників.

Місто ангелів

4 вересня 1781 року 44 іспанських поселенця заснували Лос-Анджелес. Перше поселення на місці Лос-Анджелеса було закладено іспанськими місіонерами 4 вересня 1781 року й назване «Місто Богоматері, Цариці Ангелів» – ЭЛЬ-ПУЭБЛО-ДЕ-ЛОС-АНДХЕЛЕС.

Лампочка Ілліча по-американськи

1882 рік: у Нью-Йорку Томас Едісон включив перше у світі комерційне електричне освітлення (усього налічувалося 85 платних клієнтів).

Усміхніться!

1888 рік: Джордж Істман одержує патент на фотокамеру, що заправляється фотоплівкою, та реєструє торговельний знак «Кодак».

Вчасно


4 вересня 1965 злодії вкрали автофургон із музичною апаратурою групи The Who у той час, як лідери групи Роджер Долтрі та Піт Тауншенд купували сторожового пса для його охорони.

Щодо великих миру цього...

4 вересня 1966 року народилася Янка Дягілєва, винятково талановита та самобутня співачка. Одна із самих яскравих представниць сибірського андеґраунду кінця 1980-х років. Дягілєва швидко завоювала популярність і повагу в радянському рок-андеґраунді.

За життя Янка фактично не була замічена офіційними мас-медіа. Вона дуже не любила давати інтерв'ю, відхилила пропозицію «Мелодії» про випуск диска, телебачення Янку не знімало. Дягілєва ніколи не прагнула популярності та не сприяла якимось чином «розкручуванню» свого імені.

У Харкові...

4 вересня 1872 року відбулося перше засідання Харківського Медичного суспільства у власному будинку на вулиці Пушкінській, 14.



 

comments powered by HyperComments