Безперервно співаємо «Іmagіne». У перервах між тостами за Джона Леннона

Вівторок, 9 вересня 2008, 09:16
У цей день 1940 року народився Джон Леннон, британський рок-музикант, співак, композитор, поет, художник, суспільний діяч, засновник і лідер групи «Бітлз»... Та ви й самі усе знаєте.
Безперервно співаємо «Іmagіne». У перервах між тостами за Джона Леннона

А ще сьогодні – Всесвітній день пошти – один з міжнародних днів, що відмічаються за системою Організації Об'єднаних Націй. Проводиться за рішенням XІ конгресу Всесвітнього союзу поштовиків у день створення союзу у 1974 р. Не забудьте випити з листоношею. Навіть якщо він принесе трьохкілометровий рахунок.

Також у цей день

З 1789 р. у Франції заборонили катування. З тих пір французьким дружинам доводиться урізати витрати у зв'язку з відсутністю статті доходів, що зветься «заначка».

1872 р. Аарон Монтгомері Уард випустив перший каталог замовлень поштою. Він складався з однієї сторінки.

1965 р. пісня «Бітлз» «Yesterday» очолила американський хіт-парад. На вершині хіт-параду вона залишалася чотири тижні. На сьогоднішній день відомо, що більше двох з половиною тисяч виконавців та музичних колективів включали цю пісню у свій репертуар.

1991 р. зареєстровано Союз молодіжних організацій України, яку було створено замість розпущеного комсомолу.

2000 р. Йоко Оно, вдова Джона Леннона, ушанувала пам'ять рок-легенди, відкривши перший у світі музей на його честь недалеко від Токіо.

Щодо знаменитих миру цього

1201 р. народився Робер де Сорбон, французький теолог, духівник Людовика ІX, засновник богословського коледжу Сорбонна, з XVІІ століття цим ім'ям стали називати Паризький університет.

1959 р. – Борис Нємцов, державний діяч.

1969 р. – Пі Джей Харві (справжнє ім'я Поллі Джин), англійська рок-співачка та гітаристка.

1977 р. – Єгор Бероєв, російський актор театру та кіно.


 

comments powered by HyperComments