П'ємо за зменшення бюрократичного поголів'я, сьогодні день боротьби з бюрократизмом

Середа, 24 вересня 2008, 09:46
Тонни паперів, тисячі підписів, кабінети, двері, хабарі, прохання, благання... Муки людини, яких вона зазнає через бюрократичні перешкоди, почалися з появою перших писак: шумерських клинописців, єгипетських переписувачів на папірусі та ін. – ось те коріння, з якого і сформувалася пишна гілка сучасних бюрократів.

Імовірно, споконвічною причиною виникнення розглянутого явища була надзвичайна суворість керівництва до письмоводителів. Зіпсував табличку, кам'яну скрижаль або, скажімо, казенний папірус – ласкаво просимо на екзекуцію! Так і з'явилися бюрократи – люди, які ставлять порожню формальність вище справи. Клас грамотіїв виявився поділеним на дві нерівні частини. З одного боку, з'явилися просвітителі, які старанно винищуються, – вільнодумці, з іншого боку, – життєстійкі через свою бездушність буквоїди.
 
Сьогодні також святкується день народження однієї зі стихій – День моря. І тому п'ємо ми у відповідних кількостях за тих, хто в морі та на його околицях. Щоб вони в нього не гадили!
 
День моря – один з міжнародних днів у системі Організації Об'єднаних Націй. Ціль Всесвітнього дня моря привернути увагу міжнародної громадськості до того, який непоправний збиток морям та океанам наносять лов риби, забруднення водоймів і глобальне потепління. Два найважливіших завдання – підвищення безпеки на морі та попередження забруднення морського середовища, зокрема нафтою.
 
За даними ООН, за останні 100 років такі види риб, як тунець, тріска, марлін були виловлені на 90 %. Близько 21 мільйонів барелей нафти щорічно виливається в моря та океани. Загалом, добродії, давайте не будемо морськими свинями!
 

А в цей день на суші...

В 1852 р. відбувся перший політ на дирижаблі з паровим двигуном. Зробив його француз Анрі Жиффар.

1916 р. російський льотчик К. К. Арцеулов уперше навмисно виконав «штопор» і вивів з нього літак. Тим самим він довів, що штопор – дуже корисний винахід.

1991 р. було випущено альбом «Nevermіnd» групи «Нірвана».
 
1998 р. у Ліоні (Франція) уперше проведена операція по трансплантації руки людині.

1999 р. на Бейкер-Стріт встановили пам'ятник Шерлоку Холмсу.
 
1999 р. Дайана Росс, власниця багатомільйонного майна, що записала за свою 30-річну кар'єру більше 150 міжнародних хітів, провела п'ять годин у поліцейській ділянці Лондона.


Щодо знаменитих миру цього

1896 р. народився Френсіс Скотт Фіцджеральд, американський письменник.

1936 р. – Джим Хенсон, американський кукловод, творець «Маппет Шоу».

1945 р. – Лариса Рубальська, поетеса, автор пісень («Дивна жінка», «Угонщиця», «Транзитний пасажир»).

1949 р. – Педро Альмодовар, іспанський кінорежисер.

 

Не цокаючись...
1920 р. помер Карл Петер Фаберже, російський ювелір, «яєчних» справ майстер.

2004 р. з життя пішла Франсуаза Саган (справжнє прізвище Куаре), французька письменниця.

 

Люди говорять...

- Осінні Федори поділ підтикають (від бруду), а зимові Федори (30 грудня/12 січня) хусткою рило закривають (від холоду).
- Федора – замочи Хвости.

 

comments powered by HyperComments