П'ємо всією Європою. 26 вересня – Європейський день мов

П'ятниця, 26 вересня 2008, 09:18
Язик твій, як відомо, – твій ворог. Тому, непогано було б знати пару-трійку чужих мов. Або, на крайній випадок, пам'ятати, що «vodka – connectіng people!».
П'ємо всією Європою. 26 вересня – Європейський день мов

Європейський день мов відзначається як спосіб підтримки мовного розмаїття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз з’являється усе більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Чому деяким людям так важко дається рідна мова, а інші з легкістю сприймають відразу кілька іноземних? Чи є це результатом напруженої праці, чи досить генетичної схильності?

Звичайно, талант важливий, як і в будь-якій іншій сфері. З іншого боку, ще у XVІІІ–XІХ століттях було модно в суспільстві блиснути знаннями – ввернути слівце із французької, німецької або латини. Знання хоча б однієї іноземної мови вважалося нормою. Так повернемося ж у русло загальної освіченості та іскрометного зауму!

Також у цей день

1960 р. Фідель Кастро вимовив самий довгий тост... тобто... промову в історії ООН – 4 години 29 хвилин.

1966 р. Японія запустила свій перший супутник. Із розкосими ілюмінаторами.

1969 р. в Англії вийшов останній студійний альбом «Бітлз» «Abbey Road».

1983 р. підполковник Станіслав Євграфович Петров відвернув потенційну ядерну війну, коли через збій у системі попередження про ракетний напад надійшло помилкове повідомлення про атаку з боку США.

1995 р. Україна прийнята до Ради Європи (Передбачуваний тост: «Україна – YES!!!»).

Щодо знаменитих світу цього

1898 р. народився Джордж Гершвин (справжнє ім'я Джейкоб Гершовиць), американський композитор («Поргі та Бесс», «Рапсодія в блюзовых тонах»).

1934 р. – Олег Валеріанович Басілашвілі, актор театру та кіно, народний артист СРСР («Дні Турбіних», «Осінній марафон», «За бідного гусара замовте слово», «Вокзал для двох», «Сни», навіть навіщось примудрився Воланда зіграти в серіалі «Майстер та Маргарита»).

1956 р. – Лінда Гамільтон, американська кіноактриса, знищувачка Термінаторів.

1959 р. – Ілля Кормильцев (пом. 2007), російський поет, перекладач, критик, автор текстів пісень і продюсер групи «Наутилус Помпіліус».

 

comments powered by HyperComments