П'ємо на честь свята Чхусок. Заодно довідаємося, що це таке

Понеділок, 29 вересня 2008, 09:39
Чхусок – день повного місяця, який із найбільшим нетерпінням чекають усі жителі сучасної Кореї. А оскільки в Україні сьогодні нічого масштабного не намічається, можна й до корейців приєднатися.
П'ємо на честь свята Чхусок. Заодно довідаємося, що це таке

А в китайців це ж свято відзначається 15-го числа восьмого місяця за місячнім календарем. За традицією в цей день китайці їдять особливі солодкі пиріжки та читають вірші при світлі місяця, що у цей день уважається найкруглішим та найяскравішим. Місячні коржі нагадують про повстання китайського народу проти монгольських завойовників, тому що багато століть тому маленькі записки, що було запечено у такі пиріжки, призивали до бунту та непокори загарбникам. Тісто для них готують із зерен лотоса та дробленого кунжуту.
 

Також у цей день
 
1854 р. у Севастополі було введено облогове положення, і почалася героїчна оборона чорноморської твердині.
 
1925 р. відбувся останній публічний виступ Сергія Єсеніна у Москві.
 
1968 р. уперше і лише раз англійський хіт-парад очолила російська пісня – романс «Дорогою довгою». Правда, у виконанні Мери Хопкін пісня називалася «Those Were the Days».
 

2000 р. 82-річна ізраїльтянка здала екзамен з водіння автомобіля тільки на 36-ий раз. Навчитися управляти машиною вона хотіла, щоб самостійно поїхати в гості до своїх батьків у Тель-Авів, але, на жаль, вона так довго вчилася, що її батьки встигли померти, так і не дочекавшись візиту дочки.

Щодо знаменитих світу цього

1765 р. народився Михайло Огинський, польський композитор і політичний діяч, автор полонезу «Прощання з Батьківщиною», що донині звучить із кожної музичної скриньки.
 
1906 р. – Дмитро Шостакович, радянський композитор. У музичну скриньку його твори ніхто не засовував, але знати, чим він знаменитий, теж було б корисно.
 
1944 р. – Майкл Дуглас, американський кіноактор, що випробував на власній шкірі тиск «основного інстинкту».
 
1961 р. – Олександр Козлов (пом. 2001), музикант, член групи «Агата Кристі».
 
1968 р. – Віл Сміт, американський кіноактор, реп-виконавець, і взагалі – капловухий веселун.
 
1969 р. – Кетрін Зета-Джонс, валійська кіноактриса, дружина Майкла Дугласа.

 

comments powered by HyperComments