3 жовтня – день народження Єсеніна. Тости проголошуються винятково у віршах

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 09:31
Є такий анекдот: «Ти чого, сина, пишеш? – запитує батько. Синок відповідає, мовляв, у ЖЖ пишу. Батько йому на це: «Коли Єсеніну було як тобі, син, років – він був великим поетом!» Синок на розгубився: «А коли йому було як тобі, тато, він повісився». Але ми все ж таки вип'ємо за талант.
3 жовтня – день народження Єсеніна. Тости проголошуються винятково у віршах

В історії цей день славний тим, що...

Саме сьогодні Німеччина у 17-те урочисто відзначає річницю об'єднання країни – День німецької єдності. У цей день у 1990-му році об'єдналися Федеративна Республіка Німеччина та Німецька Демократична Республіка, що закінчила своє існування у якості суверенної держави.

1625 р. у понеділок було призначено бал, де королева Ганна повинна була з'явитися з підвісками, подарованими їй королем. Урятувати честь королеви від підступів кардинала-інтригана були покликані відважні мушкетери. До речі, знамените «Один за всіх, і все за одного» звучить, як тост, чи не так?

1906 р. SOS (..._...) затверджується як міжнародний сигнал небезпеки, замінивши позивний CQD.

1932 р. англійська газета «Таймс» з’явилася перед читачами в новому вигляді. Але як і раніше одним з головних її елементів залишається шрифт. З ініціативи консультанта газети Стенли Морісона було розроблено однойменний шрифт «Tіmes New Roman», прекрасно відомий практично кожному користувачеві персональних комп'ютерів.

1945 р. у віці 10 років Элвіс Преслі взяв участь у конкурсі юних талантів та завоював другий приз. За пісеньку «Стара ягничка» він отримав 5 доларів.

2003 р. жителі Тибету провели свій конкурс краси: на нього наважилася прийти тільки одна дівчина. Цього року організатори конкурсу отримали 10 заявок від претенденток, однак у підсумку на участь у конкурсі зважилася тільки одна з них – 20-річна Церінг Кії. Її було врочисто проголошено «Міс Тибет», та вона отримала винагороду у 2 тис. доларів.

А в Дубліні цього ж року було відкрито гігантський пам'ятник хвилі, що рухається. Скульптура висотою 35,3 м здатна коливатися в діаметрі до 6 метрів при пориві вітру, і все-таки вертається у вихідне положення завдяки 9-тонній противазі, убудованій у конструкцію.

Щодо знаменитих світу цього

1895 р. народився Сергій Єсенін (пом. 1925), поет.

Цитата:

Быть поэтом – это значит то же,
Если правды жизни не нарушить,
Рубцевать себя по нежной коже,
Кровью чувств ласкать чужие души.

1935 р. на світ з'явився Армен Джигарханян, радянський та російський aктор театру та кіно, народний артист СРСР.

1964 р. – Вадим Самойлов, музикант групи «Агата Кристі».

 

comments powered by HyperComments