16 жовтня – п'ємо за начальників!

Четвер, 16 жовтня 2008, 09:05
1958 року американська секретарка Патриція Хароскі запропонувала нове свято – День Шефа. 1962 року це свято було офіційно затверджене губернатором штату Іллінойс.

Цю традицію підтримали багато країн, свято поширювалося світом зі швидкістю думки.

У цей день треба згадати, що керівник – це професія. Що це робота без відпочинку, відповідальність за кожний крок, за кожне слово, за благополуччя підлеглих йому людей.

І ще про те, що Шеф – є, насамперед, людиною. Але просто згадати – недостатньо. Свято – завжди привід піднести шефові подарунок, виразити повагу та вдячність, випити, зрештою.

Також у цей день...
 

1847 р. уперше було опубліковано роман Шарлоти Бронте «Джейн Ейр». 

1923 р. була заснована кінокомпанія Уолта Діснея. 

1988 р. на Центральному телебаченні розпочався показ серіалу «Рабиня Із аура», що поклав початок ері мильних опер у СРСР. 

Щодо знаменитих світу цього... 
1854 р. народився Оскар Уайльд, ірландський поет, драматург, есеїст, масон. Один з найвідоміших драматургів пізнього Вікторіанського періоду, яскрава особистість того часу, якого пізніше було засуджено за «непристойне» (гомосексуальне) поводження та після двох років в'язниці який виїхав до Франції. Найбільш відомий своїми численними п'єсами, крилатими словами й афоризмами («Портрет Доріана Грея», «Ідеальний чоловік», «Як важливо бути серйозним»). 
 
Цитата:

  • «Абсурдно ділити людей на гарних та поганих. Люди бувають або чарівні або нудні».
  • «Щоб завоювати чоловіка, жінці досить розбудити саме дурне, що в ньому є. Ти робиш із чоловіка бога, і він тебе кидає. Інша робить з нього звіра, і він лиже їй руки та не відстає від неї».
  •  
  •  

1854 р. – Карл Каутський, німецький економіст, історик і публіцист, один з лідерів і теоретиків німецької соціал-демократії. Вітчизняній публіці відомий більшою частиною як «ну... цей... диявол», з яким листувався Енгельс. 

1938 р. – Ніко (справжнє ім'я Кріста Паффген), німецька співачка, модель, акторка. 

1968 р. – Ілля Лагутенко, лідер групи «Мумій Троль». До речі, цей день також уважається датою заснування самої групи (1983 р.).


 

comments powered by HyperComments