22 жовтня народився ЛСД-гуру Тімоті Лірі

Середа, 22 жовтня 2008, 12:36
«Я раптом відчув, що краса і жах, минуле і майбутнє, бог і диявол перебувають за межами моєї свідомості, але усередині мене...» – писав Тім Лірі. От які жахи трапляються з людьми, які замість випивки віддають перевагу «філателістиці».
22 жовтня народився ЛСД-гуру Тімоті Лірі

Але найвагомішим аргументом для пиятиків сьогодні безумовно є День армії в Гондурасі. Ура троєкратне!

І про інші події цього дня

4004 р. до н.е. відповідно до заяви, що було зроблено ірландським архієпископом Джеймсом Ашшером у 1650 році на підставі вивчення Старого Заповіту, відбувся Акт Творення (створення світу Богом). А у 1844 р. на думку членів секти, заснованої колишнім офіцером армії США баптистом Вільямом Міллером, відбулося Друге пришестя Христа та настало тисячолітнє Царство Божіє.

1918 р. до Союзу радянських журналістів надійшла заява: «Прошу зарахувати мене до членів професійного Союзу радянських журналістів. Вол. Ульянов (Ленін)». Прохання задовольнили.

1960 р. Кассіус Клей (майбутній Мохаммед Алі) виграв свій перший бій на професійній арені.

1962 р. президент США Джон Кеннеді виступив із заявою про оголошення повітряної та морської блокади Куби, де були знайдені радянські ракети. Америка вперше відчула себе незатишно в атомне століття, а світ опинився на грані нової війни.

1964 р. французький філософ і письменник Жан-Поль Сартр відмовляється від Нобелівської премії.

1969 р. вийшов альбом «Led Zeppelіn» «Led Zeppelіn ІІ», що стане першим і у Великобританії, і в США, а група в наступному році буде названа кращим колективом року, перервавши багаторічну гегемонію «Бітлз».

1975 р. радянська космічна станція «Венера-9» здійснила м'яку посадку на поверхню Венери та передала на Землю перші знімки поверхні іншої планети Сонячної системи.

1982 р. на екранах США з'явився фільм «Перша кров» із Сильвестром Сталлоне у ролі ветерана в'єтнамської війни на прізвисько Рембо.

Щодо знаменитих світу цього

1811 р. народився Ференц Аркуш, угорський композитор, піаніст, диригент («Прелюди», «Фауст-Симфонія», «Угорська рапсодія»).

1870 р. – Іван Олексійович Бунін, російський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 1933 року («Суходіл», «Окаянні дні», «Життя Арсеньєва», «Митіна любов», «Темні алеї»).

1922 р. – Тімоті Лірі, видатний американський письменник, психолог, пропагандист, учасник кампанії з досліджень психоделічних наркотиків, розроблювач комп'ютерного програмного забезпечення. Свою скандальну популярність Лірі одержав за дослідження впливу психоделиків на психіку та нервову систему людини. Його дослідження були у самому розпалі, коли психоделикі (і насамперед ЛСД) оголосили поза законом. Експерименти довелося припинити, але відмовлятися від психоделиків Лірі не збирався, тому пожертвував заради досліджень професійною кар'єрою та репутацією академічного вченого.

1926 р. – Спартак Мішулін, актор Театру Сатири та кіно («Біле сонце пустелі», «Малюк і Карлсон», «Добре сидимо»).

1943 р. – Катрін Деньов, французька акторка. Справжнє прізвище – Дорлеак. У кіно дебютувала, не отримавши фахової освіти. Деньов – талановита самоучка.


 

comments powered by HyperComments