Святкуємо день народження «цибульного фетишиста» Джанні Родарі

Четвер, 23 жовтня 2008, 09:19
Сьогодні прийдеться відмовитися від традиції закушувати луком, що полюбилася багатьом, тому що в день народження літературного тата Чиполліно це може виглядати блюзнірством.
Святкуємо день народження «цибульного фетишиста» Джанні Родарі

Також у цей день...

...1826 р. у театрі Нью-Йорка вперше у США застосовано газове освітлення.

1914 р. у Москві було відкрито Щукінське театральне училище.

1917 р. Ленін, який зненацька з'явився на засіданні ЦК РСДРП(б), переломив хід голосування та наполіг на прийнятті резолюції про збройне повстання.

1947 р. уперше лауреатами Нобелівської премії стало подружжя. Вихідцям з Австрії американським біохімікам Герті та Карлу Корі «за відкриття каталітичного перетворення глікогену» було присуджено премію з фізіології та медицини.

1947 р. в атмосфері зростаючої істерії полювання на відьом у Голівуді президент гільдії акторів Рональд Рейган заявив Комісії з розслідування антиамериканської діяльності, що страх перед комунізмом не повинен ставити під загрозу демократичні принципи.

1952 р. у Нью-Йорку пройшла прем'єра нового фільму Чарлі Чапліна «Вогні рампи».

1983 р. у Буенос-Айресі собака, який випав з вікна 13-го поверху, влучив у голову 75-річної жінки та вбила її. У юрбу, що зібралася на місці інциденту, урізався автобус, жертвою якого стала інша жінка. Чоловік, який був свідком обох нещасних випадків, помер на місці від серцевого приступу.

2000 р. Президент США Білл Клінтон підписав указ про виділення 58 млрд дол. на встановлення національного стандарту вживання алкоголю за кермом. Відповідно до документа, тепер у крові водія може бути не більш ніж 0,08% алкоголю.

2002 р. відбулися сенсаційні зміни в житті оксфордського університету. Тут оголошено про розпуск спеціальної служби, що майже вісімсот років стежила за порядком у британському вузі. Внутрішня поліція, зокрема , спостерігала за тим, як студенти проводять вільний час. Вона повинна була нагадувати їм про те, що більше часу варто проводити в бібліотеках, ніж у барах.

2002 р. терористами було захоплено близько 800 заручників у Театральному центрі на Дібровці (мюзикл «Норд-Ост»).

Щодо знаменитих світу цього

1920 р. народився Джанні Родарі, італійський дитячий письменник («Пригоди Чиполліно», «Чарівний голос Джельсоміно»).

1940 р. на світ з'явився Пеле (спревжнє ім'я Едісон Арантіс ду Насіменту), бразильський футболіст, відзначений вищим футбольним титулом – «король футболу», єдиний футболіст, який у складі своїй національної збірної став трикратним чемпіоном світу (1958, 1962, 1970 рр.), самий результативний нападаючий в історії футболу, міністр справ спорту Бразилії (з 1995 року), кіноактор і бізнесмен.

Не цокаючись...

2001 р. помер Георгій Віцин, кіноактор («Запасний гравець», «Самогонники», «Одруження Бальзамінова», «Джентльмени удачі»).


 

comments powered by HyperComments