Гей, МАХНЕМо склянку портвейну за маму-анархію! Сьогодні – день народження Махно

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 27 жовтня 2008, 09:00
Будемо вважати понеділок неділею, тому що «мама – анархія, тато – склянка портвейну». Цього принципу варто дотримуватися, відзначаючи сьогодні день народження Нестора Махно – персоніфікованого втілення Жовтневої революції.
Гей, МАХНЕМо склянку портвейну за маму-анархію! Сьогодні – день народження Махно

Хоча може саме в понеділок варто зробити паузу. Довгу та наповнену – МХАТовську, тому що саме 27 жовтня в 1898 році відкрився Московський художній академічний театр (МХАТ).

До Кастро...

1492 року 27 жовтня Христофор Колумб відкрив Кубу.

Панчішки форева

1938 р. – фірма «Дюпон» повідомляє про створення нового синтетичного матеріалу, що назвала нейлоном.

Доооооооооооосить!

1982 р. – Китай повідомляє, що чисельність його населення перевищила 1 мільярд жителів.

Французька справа

1901 року 27 жовтня французькі злодії при пограбуванні магазина в Парижы вперше використовують автомобіль для втечі з місця злочину.

Щодо знаменитих світу цього...

1728 року в цей день народився Джеймс Кук, англійський мореплавець. Закінчив своє життя на багатті як закуска до тубільного пива, за версією Володимира Висоцького. У житті все було куди прозаїчніше: на Гавайях англійці вступили в перестрілку з місцевими, Кук (от миротворець) поліз захищати місцевих, вони прийняли його за одого з атакуючих і застрелили.

1782 р. – Ніколо Паганіні, геніальний композитор і скрипаль. До речі, Ванесса Мей народилася у цей же день, але пару століть потому, в 1987 році. Реінкарнація?

1811 р. – Ісаак Зінгер, винахідник швейної машинки, засновник фірми «The Sіnger Manufacturіng Company». Якщо в якій-небудь прабабиній комірці знайдеться така машинка, можете вважати себе до кінця життя забезпеченим. Ну, хоча б добре скроєними речами.

1855 р. – Іван Мічурін, руський та радянський учений-біолог і селекціонер. Закуску він добував у такий спосіб: виходив до свого саду, ліз на грушу за динею та помідорами, поки один раз його не придавило черешнею.

1888 р. народився вже згаданий Махно Нестір Іванович, український революціонер та анархіст:

Проклинайте меня, проклинайте,
Если я вам хоть слово солгал,
Вспоминайте меня, вспоминайте,
Я за правду, за вас воевал.


А в 1944 р. – Микола Караченцов, блискучий російський актор.

У Харкові...

З 27 по 30 жовтня 1985 року в Харкові проходив семінар студентських дружин охорони природи (ДОП) УРСР. У прийнятій учасниками школи-семінару резолюції відзначено, що «студентський рух Дружин охорони природи є однією з найактивніших форм природоохоронної роботи молоді».

І ще, що «у відповідь на грубі порушення дисципліни міждружинного загону, позбавити права участі на один сезон у роботі міждружинного загону «Заповідники» Дружину Запорізького індустріального інституту».

 

comments powered by HyperComments