Сьогодні день народження Комсомолу. П'ємо пролетарськими дозами

Середа, 29 жовтня 2008, 09:24
Пам'ятник вождю світового пролетаріату в нашому місті уцілів неспроста: наприклад, сьогодні було б дуже доречно підійти до нього, і, скандуючи «Партія, Ленін, Ком-со- мол!!!» випити (багато) за день створення ВЛКСМ.
Сьогодні день народження Комсомолу. П'ємо пролетарськими дозами

Епіграф:

Все ехали шагом и мчались в боях,
И яблочко-песню держали в зубах,
И было понятно и ясно без слов,
Что это весна, комсомол и любовь!!!

Комсомол – комуністичний молодіжний рух, скорочення від «комуністичний союз молоді». Такі рухи існували та продовжують існувати в багатьох країнах світу. На міжнародному рівні національні комсомольські організації поєднує Комуністичний Інтернаціонал молоді, а після Другої світової війни Всесвітня федерація демократичної молоді.

Також у цей день...

...1492 р. два конкістадора Христофора Колумба, Родріго де Херес та Луїс де Торес, висаджуються на Кубі, у затоці Бая де Гібара, та зустрічають там тубільців, які курять сигари...

1918 р. створено комсомол – Всесоюзний Ленінський комуністичний союз молоді (ВЛКСМ) – молодіжна суспільно-політична організація, створена на 1-му Всеросійському з'їзді Союзів робочої та селянської молоді 29 жовтня 1918 р. Спочатку вона називалася Російський комуністичний союз молоді (РКСМ), з 1926 перейменована у ВЛКСМ. Перестав існувати у вересні 1991 року, незабаром після Серпневого путчу.

1945 р. у Нью-Йорку вперше надійшли у продаж кулькові ручки (через 57 років після отримання патенту).

1998 р. у США був запущений у космос самий старий астронавт Джон Гленн, вік якого на той момент склав 77 років та 103 дні.

2004 р. у широкий прокат виходить фільм «Пила: Гра на виживання». Залишилося тільки чекати продовження: «Пив. Останній герой».

Не цокаючись...
1897 р. народився Пауль Йозеф Геббельс (1897–1945), німецький нацистський вождь.

1889 р., поклавши на слов'ян тягар тяжких пошуків відповіді на питання «Що робити?», помер Микола Гаврилович Чернишевський, російський філософ-утопіст, революціонер, редактор, літературний критик, публіцист і письменник.

 

comments powered by HyperComments