6 листопада світ відзначає свято із найдовшою назвою

Четвер, 6 листопада 2008, 09:59
Щоб гідно вимовити тост з приводу свята, що відмічається сьогодні, потрібна незвичайна відвага, а значить випити просто необхідно: 6 листопада − Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.
6 листопада світ відзначає свято із найдовшою назвою

5 листопада 2001 року Генеральна Асамблея оголосила 6 листопада кожного року Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.

Приймаючи це рішення, вона враховувала, що збиток, заподіюваний навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, приводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто зачіпає не лише одну державу і не лише нинішнє покоління.

Загалом, цілі в ООН, як завжди, найблагородніші , і підтримувати їхні починання треба. По змозі.

Також у цей день...

...1928 р. полковник Джейкоб Шик запатентував електричну бритву.

1960 р. почав працювати Київський метрополітен. У цей день стала до ладу перша ділянка Святошинсько-Броварської лінії довжиною 5,2 кілометри (станції «Вокзальна», «Університет», «Хрещатик», «Арсенальна», «Дніпро»).

1968 р. Джо Кокер уперше очолив британський хіт-парад зі своєю інтерпретацією пісні «Бітлз» Wіth a Lіttle Help from My Frіends: зліт до слави не обійшовся без допомоги друзів.

1991 р. Указом Президента РСФСР було припинено діяльність КПРС та КП РСФСР.

1991 р. у Кувейті була погашена остання нафтова свердловина, підпалена іракськими окупантами. День став національним святом Кувейту.

Щодо знаменитих світу цього

1835 р. народився Чезаре Ломброзо, італійський тюремний лікар-психіатр, родоначальник антропологічного напрямку в буржуазному карному праві. У 1863 році він видає свою книгу «Геніальність та божевілля», де проводить паралель між великими людьми та божевільними.

Ось що пише сам автор у передмові до книги: «Коли, багато років тому, перебуваючи ніби під впливом екстазу, під час якого мені точно у дзеркалі з повною очевидністю представлялися співвідношення між геніальністю та божевіллям, я за 12 днів написав перший розділ цієї книги, то, зізнаюся, навіть мені самому було не ясно, до яких серйозних практичних висновків може привести створена мною теорія...»

1852 р. − Дмитро Наркісович Мамин-Сибіряк, російський письменник. Дотепер біографами ведуться палкі суперечки з приводу походження такого дивного прізвища, але найчастіше вони сходяться на думці, що це не прізвище зовсім, а статус батька Дмитра Наркісовича.

1861 р. − Джеймс Нейсміт, канадо-американський викладач фізкультури, який зробив велику послугу багатьом американцям, придумавши у грудні 1891 р. гру під назвою баскетбол.



 

comments powered by HyperComments