Сьогодні своє професійне свято відзначає молодь

Понеділок, 10 листопада 2008, 09:57
1945 року на Всесвітній конференції молоді в Лондоні засновано Всесвітню федерацію демократичної молоді. Від того часу 10 листопада відзначається як Всесвітній день молоді.
Сьогодні своє професійне свято відзначає молодь

Міжнародне об'єднання молодіжних організацій – це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, що поєднує молодь без розходження політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності. ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне поєднання прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму. Загалом, молодці, хлопці, рівнятися на них треба. А почати можна з тосту на їхню честь.
 

Також у цей день...

...1885 р. німецькі інженери Даймлер та Майбах установили розроблений ними двигун внутрішнього згоряння на дерев'яний велосипед, що здійснив у цей день свою першу поїздку. Так з'явився перший мотоцикл. Через рік на дорогу виїхав перший чотириколісний екіпаж – прототип сучасного автомобіля.

1871 р. журналіст Генрі Стенлі виявив захворілого шотландського дослідника, що загубився в Центральній Африці та захворів там, Девіда Лівінгстона. Від Лівінгстона не було ніяких звісток протягом двох років, а європейці бачили його востаннє шість років тому. Побачивши білу людину в оточенні негрів, Стенлі привітав зниклого дослідника трохи незвичайно: «Доктор Лівінгстон, я вважаю?» Треба думати, проявилася професійна звичка, щоб не зробити промаху та взяти інтерв'ю не в тієї людини, що потрібна.

1908 р. в одному з готелів американського штату Монтана в номерах на столик поклали Біблію. Відтоді Священне Писання стало обов'язковим атрибутом готельних номерів.

Щодо знаменитих світу цього

1483 р. народився Мартін Лютер, вождь Реформації у Німеччині.

1888 р. – Андрій Миколайович Туполев, авіаконструктор.

1928 р. – Еніо Моріконе, італійський композитор, аранжировщик, диригент, який прославився на просторах нашої Батьківщини хітом з кінофільму «Професіонал» з Жаном Полем Бельмондо у головній ролі.

1969 р. – Ігор Сорін, з 1995 по 1998 соліст групи «Іванушки Іnternatіonal».

А ще сьогодні святкує чвертьвіковий ювілей група «Наутілус Помпіліус», «народжена» у 1982 році.

Не цокаючись...

1891 р. помер Артюр Рембо, французький поет, один з основоположників символізму («П'яний корабель», «Крізь пекло», «Осяяння»).

1982 р. помер Леонід Ілліч Брежнєв, Генеральний секретар ЦК КПРС з 14 жовтня 1964. Про його смерть із оголосити лише через добу.

У Харкові...

10 листопада 1799 року харківське міська громада, зібравшись у Думі, міркує про тягар постойної повинності. Плодом міркувань стало чергове звернення «куди треба, від імені Харківської Міської Думи з поданням про те, щоб у Харкові право розпорядження квартирною повинністю було передано у ведення Городового Магістрату, а поліції заборонено було втручатися в розподіл квартир, тому що вона не має до того законного права».

 

comments powered by HyperComments