16 січня – Фокус-покус в пляшці: п'ємо за ілюзіонистів

П'ятниця, 16 січня 2009, 09:56
Цього дня в 1956 році народився великий і жахливий Девід Коперфілд, ілюзіонист, і, по великиму рахунку, аферист. Адже влаштувати телезникнення Статуї Свободи будь-який дурень зможе. А от правильно пити за жінок «з ліктя» вміють тільки наші мужики. Ось за це краще і вип'ємо.
16 січня – Фокус-покус в пляшці: п'ємо за ілюзіонистів

Але повернемося до Коперфілда (все одно сьогоднішній день не дуже багатий приголомшуючими уяву подіями). Девід почав показувати фокуси професійно у віці 12 років в рідному місті Метучене, штат Нью-Джерсі. В той же час він вступив до Американського співтовариства магів.

В 16 років вчив студентів мистецтву магії в університеті. У 17 років паралельно вчився в університеті і грав головну роль в мюзиклі «Чарівник», який став самим довгоиграючим проектом в Чікаго. В цей час і був створений псевдонім Девід Коперфільд, до цього він виступав під псевдонімом Давіно. Незабаром університет був покинутий, сам Девід рік знімав квартиру в Нью-Йорку, знаходячись у пошуках роботи для себе як для ілюзіониста. У 18 років був запрошений на телебачення, вів програму «Магія Девіда Коперфільда» на АВС. У 1979 зіграв другорядну роль у фільмі «Terror Train». Таким чином, ставши відомішим, почав виступати на каналі CBS. Прийшла ідея великих, грандіозних ілюзій, і першим з них стало зникнення літака. Потім Девід виконав і зникнення Статуї Свободи, що проходило в присутності публіки. Понад усе Девід знаменитий своїм польотом, оскільки він здійснив це першим, і довгий час ніхто не міг розгадати секрет.

Але найцікавіше відбулося рівно за рік після народження Коперфілда: у 1957 році в Ліверпулі на вулиці Matthews Street в колишньому винному погребі відкрився «The Cavern Club» («Печера»), який через декілька років змінив обличчя всієї британської і світової популярної музики. Почавши з традиційного джазу, клуб потім відкрив свої двері рок-музыкантам. Саме там почали свою дорогу до слави тоді ще нікому невідомі «Бітлз».

До речі, про «Бітлз»: у 1980 р. цього дня відрізнився Пол Маккартні, який потрапив в Токіо на 10 днів у в'язницю після того, як у нього в аеропорту в багажі знайшли півфунта марихуани (хиповську молодість не так-то й просто забути). Після відсидки Пола депортували назад в Англію (і навіть в куток не поставили). На сьогоднішній день колишній учасник четвірки Ліверпуля все ще залишається найбагатшим музикантом Великобританії. Маккартні залишив далеко позаду Елтона Джона, Міка Джаггера і Кита Річардса. Велику частину його стотку розміром в 500 мільйонів фунтів стерлінгів складають авторські відрахування за пісні «Бітлз», зокрема написані особисто ним.

А в нашому місті 16 січня 1962 р. кореспондент газети «Правда» писав: «Харківський тракторний завод виготовив дослідні зразки колісного трактора-тягача потужністю в 130 кінських сил. Нова машина призначена для роботи на цілинних землях. Передні і задні осі у неї ведучі. Це забезпечує високу прохідність машини. На глибокій оранці, наприклад, трактор-тягач в два рази перевершує продуктивність гусеничного трактора «ДТ-54». Нова машина, що поєднує в собі трактор і вантажний автомобіль, використовуватиметься в сільському господарстві круглий рік...». Загалом, за прогрес!
 

comments powered by HyperComments