Сьогодні всі п’ють «за славу рок-н-рола»

Четвер, 22 січня 2009, 08:19
Робочий тиждень поступово перевалює екватор, і залишилося лише з гідністю і мужністю дотягнути до вихідних. А тренування для цього просто необхідне.
Сьогодні всі п’ють «за славу рок-н-рола»

У 1492 р. вперше було віддруковано «П’ятикнижжя».

У 1881 р. відбулася прем'єра опери П. І. Чайковського «Євгеній Онегін» на сцені московського Великого театру.

У 1983 році провідними діячами музичного бізнесу був заснований фонд Залу слави рок-н-ролу. За три роки в нью-йоркському готелі «Уолдорф-асторія» відбулося представлення перших членів Залу слави. Цієї честі виявилися гідні музиканти Чак Беррі, Джеймс Браун, Роберт Джонсон, Фетс Доміно, Сем Кук, Джері Лі Люіс, Елвіс Преслі, Літтл Річард, Джіммі Роджерс, Бадді Холлі, Рей Чарльз, дует «Еверлі Бразерс», ді-джей Алан Фрід і засновник фірми грамзапису «Sun Record Company» Сем Філіпс.

У 1960 р. швейцарський вчений Жак Піккар і американець Дональд Уолш на батискафі «Трієст» опустилися на дно Маріанської западини, досягнувши рекордної глибини 10 915 м.

У 2000 р. по заклику неурядової організації «Паїс Лібре» мільйони колумбійців відключили світло на 2 хвилини в своїх будинках на знак протесту проти терористичних акцій повстанської Армії національного звільнення.

У 2005 р. відбувся вступ до посади Віктора Андрійовича Ющенка як Президента України.

Про відомих світу сього

У 1734 році народився Фаркаш Кемпелен, угорський винахідник шахового автомата, в якому ховалася людина.

У 1832 р. – Едуар Мане, французький художник і графік. Народився в Парижі в сім'ї високопоставленого державного посадовця. У 1850 – 1856 вчився в Школі витончених мистецтв в Парижі у Тома Кутюра, одного з найвідоміших французьких художников-академістів того часу. Мане постійно сварився зі своїм вчителем; він прагнув передати «справжнє денне світло» і «писати життя в різний час таким, яким воно є». Художник вважав, що досяг цієї мети в картині «Любитель абсента».

У 1898 р. – Сергій Ейзенштейг, кінорежисер, автор кінострічок «Броненосець Потьомкин», «Жовтень», «Олександр Нєвський», «Іван Грозний».

У 1910 р. – Джанго Рейнхардт, один із засновників циганського джазу, громадянин Франції.

У 1946 р. – Борис Абрамович Березовський, скромний російський олігарх-математік.

Не чокаючись…

У 1989 р. назавжди затих голос світового сюрреалізму Сальвадора Далі.
 

comments powered by HyperComments