Сьогодні день NIRVANA: народився Курт Кобейн

П'ятниця, 20 лютого 2009, 08:28
Вираp «Популярність? Останнє, чого я бажаю» в достатній мірі висвітлює те, як Кобейн гнітився славою гранж-лидера свого покоління. Тому сьогодні можна тихенько напитися на його честь на кухні і повити під гітару наймаловідоміше з репертуару групи «Nirvana».
Сьогодні день NIRVANA: народився Курт Кобейн

Чим же ще відомий цей день?

Як повелося, погані звички приживаються набагато швидше корисних. Ось і європейські колоністи в Америці 20 лютого 1725 року увійшли до історії, вперше знявши скальпи з десяти індейців, за що і були нагороджені колоніальним урядом з розрахунку 100 фунтів за скальп супротивника.

У 1816 р. в Римі пройшла прем'єра опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник». Цікавоо, що рівно за 183 роки в Москві в Кремлівському Палаці відбулася прем'єра фільму Никіти Міхалкова «Сибірський цирульник».

У 1901 р. в «Церковних відомостях» оголосили про відлучення Льва Толстого від православної церкви. Отак от: Навіть графи анафемі піддаються!

У 1974 р. «Літературна газета» розгромила Олександра Солженіцина. Степан Щипачов (ліричний поет). «Кінець літературного власівця»: «...Скільки чорних слів знаходить він, щоб принизити, оббрехати нашу країну, що є світлом, надією людства, щоб закидати брудом її славу, її ідеал».

У 1983 р. була записана культовий рок-альбом СРСР «Бананові острови». Спродюсирував «БО» Юрій Чернавський і Володимир Матецький, за участю групи «Веселі хлопці». Альбом включає вісім пісень, у тому числі такі хіти 1980-х років, як «Здрастуй, хлопчик Бананан!» і «Робот». Після виходу альбому перша пісня стала своєрідною «візитною карткою» Ю. Чернавського, а для багатьох – своєрідним музичним символом десятиліття. Не зважаючи на офіційну заборону, альбом був скопійований самвидавом і мільйонними накладами розійшовся по всій країні, а хлопчик Бананан став центральним персонажем фільму «Асса».

Про відомих світу сього

У 1729 р. народився Федір Волков, творець першого постійного російського театру, за що і отримав від Белінського звання «батька російського театру».

У 1967 р. – Курт Дональд Кобейн. Був вокалістом і гітаристом групи «Nirvana», а також лідером і духовним центром. З успіхом групи став міжнародною зіркою.

У 1985 р. на світ з'явилася Юлія Волкова, солістка пол-дуета «Тату».

Не чокаючись

У 2005 р. в віці 67 років застрелився Хантер Стоктон Томпсон, американський письменник і журналіст, засновник «гонзо-журналистики».
Гонзо-журналистика – напрямок в журналістиці, характерний глибоко суб'єктивним стилем оповідання, що ведеться від першої особи, в якій репортер виступає як безпосередній учасник описуваних подій і використовує свій особистий досвід і емоції для того, щоб підкреслити основний сенс цих подій. Використання цитат, сарказму, гумору, перебільшення і навіть (точніше, особливо) ненормативної лексики також є невід'ємною межею цього стилю. А ще гонзо – це, імовірно, та людина, яка останнім з усієї компанії зможе стояти на ногах після нічного алкогольного марафону.
 

comments powered by HyperComments