«Які ж вони тупі!», або як Місяць подарував простому американцю минет

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 21 липня 2009, 08:55
Сьогодні, 21 липня, великий і жахливий Михайло Миколайович Задорнов святкує День варення. Досліднику американської тупості сьогодні стукнуло 61 рік.
«Які ж вони тупі!», або як Місяць подарував простому американцю минет

Тільки не треба робити великі очі і говорити «ОГО!». Просто давайте вип'ємо. За те, що він – Задорнов, і за те, що він – наш. І до того ж ходить на руках. А це, як ви розумієте, в шістдесят років не йенг псинячий.

З іншого боку, тупі – не тупі, а на Місяць встигли першими. 21 липня 1969 року американські астронавти Ніл Армстронг і Едвін Олдрін в рамках польоту «Apollo 11» вийшли на поверхню Місяця. Великий стрибок для людства і таке інше.

До речі, коли Армстронг вперше прогулявся по Місяцю, він сказав не тільки відоме: «Це – маленький крок для людини, але величезний – для всього людства» . Перш ніж повернутися на борт місячного модуля, космонавт вимовив: «Успіхів, містер Горскі». Сенс цієї ремарки немолодий Армстронг повідав журналістам лише в 1995 році.

Коли Ніл був дитиною, він грав в бейсбол на задньому дворі. Приятель Армстронга кинув м'яч так, що той опинився під вікном спальні їх сусідів (містера і місіс Горскі). Коли Ніл переліз через огорожу і нагнувся, щоб підібрати м'яч, він почув, як місіс Горскі кричить містеру Горскі:

– Оральний секс? Тобі потрібний оральний секс? Ти отримаєш його тільки після того, як сусідський хлопак висадиться на Місяць!

Чи відповіла м-с Горскі за базар, історія, на жаль, умовчує, але ж цікаво!

І ще лінгвістична забавка. «Це один маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства», – так звучить фраза астронавта в класичному варіанті. Як встановили дослідники, насправді Армстронг пропустив артикль «a» перед словом man («людина»). Через це втрачається початково задуманий сенс – «крок для однієї людини» – і без артикля слово «людина» стає книжковим синонімом слова «людство». І фраза стає нісенітницею: «Це один маленький крок для людства, але гігантський стрибок для всього людства».

Також цього дня

У 365 році землетрусом частково зруйноване одне з семи чудес світу – Александрійський маяк. Остаточно маяк був зруйнований в результаті чергового землетрусу в 1375 році.

1906 – П. А. Столипін призначений головою уряду Росії.

1918 – татари звернулися до Німеччини з проханням оголосити окупований Крим татарським ханством.

1937 – радянський уряд звинуватив в націоналізмі українське державне радіо.

1975 – завершення експерименту «Союз-Аполлон».

1999 – в Інгушетії чоловікам дозволено мати чотирьох дружин. Кинути все і махнути до Інгушетії, чи що...

Про великих світу сього

У 356 році до н.е. народився Олександр Македонський, великий старогрецький воєначальник. Бережіть стільці.

1816 – Пауль Юліус Ройтер, засновник найбільшого англійського інформаційного агентства «Рейтер».

1899 – Ернест Хемінгуей, американський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 1954 року.

1910 – Володимир Серов, художник («Ходоки у Леніна», «Декрет про мир»).

1923 – Гліб Стріженов, радянський актор театру і кіно, заслужений артист РРФСР («Невловимі месники», «Гараж»).

1929 – Вія Артмане (справжнє ім'я Аліда), радянська латиська актриса («Ніхто не хотів вмирати», «Стріли Робін Гуда»).

1938 – Нані Георгіївна Брегвадзе, грузинська співачка, екс-солістка ВІА «Орера».

1951 – Робін Уіьямс, американський актор («Джуманджі», «Капітан Крюк»).

1969 – Аврам Руссо (справжнє ім'я і прізвище Апрахам Іпджян), російський естрадний співак. Хоча на «російського» він явно не тягне.

Не чокаючись

У 1796 році 21 липня помер Роберт Бернс, шотландський поет.

1970 – Михайло Михайлович Герасимов, антрополог-скульптор і археолог, розробив метод відновлення зовнішності людини за формою черепа.

1998 – Алан Шепард, американський астронавт.

У Харкові

21 липня 1830 року в Харкові почені перші холерні хворі. У липні від холери вмирають три люди, в серпні – 41. Проте заходи боротьби з епідемією приймаються тільки в другій половині вересня: Міська дума наказує приготувати під холерну лікарню будинок, вичистити його, пофарбувати (раніше в будинку розміщувалася богадільня), заготовити дрова і свічки, доставити ліжка і все необхідне для лікарні.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua
alexey.sheva.name
podrobnosti.ua

comments powered by HyperComments