Тільки погляньте на нещасних самотніх людей! Сьогодні – головний тост за найуспішнішого музиканта в історії

Микола Кузнецов  |  Четвер, 18 червня 2009, 09:06
18 червня 1942 року народився Сер Джеймс Пол Маккартні – видатний британський рок-музикант, співак, композитор, мультиінструменталіст і продюсер, один з засновників групи The Beatles.
Тільки погляньте на нещасних самотніх людей! Сьогодні – головний тост за найуспішнішого музиканта в історії

Майбутній Сер, що народився в Ліверпулі, став багатократним лауреатом премії Греммі, членом Ордена Британської імперії (MBE) (1965).

Дует Леннон-Маккартні став одним з найвпливовіших і успішніших авторських союзів в історії сучасної музики.

Пол Маккартні внесений до Книги рекордів Гіннесу як найуспішніший музикант і композитор новітньої історії: 60 його дисків мають «золотий» статус, загальний тираж синглів перевищив 100 мільйонів, пісня «Yesterday» утримує перше місце за числом записаних на неї кавер-версий (більше 3700).

«Mull of Kintyre» (Wings), що став в 1977 році першим в історії британським синглом, тираж якого досяг двохмільйонної відмітки, як і раніше очолює список британських бестселерів всіх часів.

Коротше, цей хлопець заробив неймовірну купу грошей і респекту виключно улюбленим заняттям. Пропонується випити, щоб кожному повезло хоча б на 1/100 як автору жалісливої пісеньки, перша строчка якої винесена в заголовок.

А ще сьогодні День евакуації. У Єгипті. Пов’язується з староєгипетським святом Нилу. Логіка проста – Нил розливається, рятуйся хто може. Ну а хто не може, доведеться пити. Багато пити, між іншим...

Також цього дня
1583 – Перше страхування життя. У Лондоні Річард Мартін застрахував життя Уільяма Гіббсона на суму в 383 фунти.

1648 – Богдан Хмельницький вперше звертається до Москви з пропозицією об'єднати Україну і Росію.

1799 – російська армія Олександра Суворова, здійснюючи несподіваний перехід через гори, розбиває французьку армію на р. Требії (Північна Італія).

1815 – поразка армії Наполеона I у битві при Ватерлоо.

1908 – спущений на воду перший російський підводний човен «Дельфін».

1937 – Екіпаж літака «АНТ-25» (Валерій Чкалов, Георгій Байдуков, Олександр Беляков) почав безпосадочний переліт за маршрутом Москва — Північний полюс — США, успішно завершивши його 20 червня приземленням на аеродромі міста Ванкувер.

2006 – Запуск першого казахського геостаціонарного супутника Казсат з космодрому Байконур.

Про великих світу сього

У 1877 році 18 червня народився Джеймс Монтгомері Флегг (James Montgomery Flagg), американський художник, що намалював під час першої світової війни знаменитий плакат з дядьком Семом «I Want You».

1919 – Юрі Ярвет, радянський актор театру і кіно, режисер, заслужений артист Естонської РСР (1964), народний артист СРСР (1975) (фільми «Мертвий сезон», «Король Лір», «Соляріс»).

1935 – Юрій Соломін, російський актор театру і кіно, народний артист СРСР (фільми «Ад'ютант його превосходительства», «Дерсу Узала», «Звичайне диво», «кажан», «ТАСС уповноважений заявити»).

1976 – Максим Галкін, артист естради, пародист, телеведучий, співак.

Не чокаючись

В 1928 році помер Руаль Амундсен (Roald Engebreth Gravning Amundsen), норвезький полярний дослідник, мандрівник і першовідкривач.

1936 – Максим Горький, російський письменник.

1974 – Георгій Костянтинович Жуков, радянський полководець, Маршал Радянського Союзу.

У Харкові

«...в червні 1868 року на пров. Вознесенському, двома скромними молодими людьми, глухонімими, що закінчили курс в С.-Петербургському училищу глухонімих – Андрієм Федоровичем Бахметьєвим і Олександром Григоровичем Прозоровим – була відкрита приватна школа для глухонімих. »

 

comments powered by HyperComments