«Піарасти» всіх країн, об'єднуйтеся! І – на картоплю!

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 28 липня 2009, 09:04
Сьогодні пропонується випити за піар – чорний, білий, смугастий, брудний, чистий, і трохи забруднений. Тому що з деяких пір без нього в цьому світі нічого не досягти.
«Піарасти» всіх країн, об'єднуйтеся! І – на картоплю!

А 28 липня 1586 року Сер Томас Херріот привіз до Європи (о, так!) картоплю. Уявляєте, ключову закуску ми знаємо лише якихось 500 років!

А ще в цей день

1697 рік – експедиція козачого п'ятидесятника Володимира Атласова висадилася в гирлі річки Камчатка. Починається приєднання однойменного півострова до Росії.

1851 – вперше в світі сфотографовано (відображено на дагеротипі) повне сонячне затемнення.

1858 – відбитки пальців вперше використані для ідентифікації.

1858 – французький фотограф і карикатурист Фелікс Надар, який запатентував в 1855 році ідею використання аерофотографії для виготовлення карт і розвідки, зробив перші в світі аерофотознімки, зробивши для цього під'йом на аеростаті.

1862 – в штаті Монтана (США) знайдено золото, що викликало золоту лихоманку.

1914 – почалася Перша світова війна.

1944 – від фашистських загарбників були звільнені м. Брест (Франція) і м. Брест (СРСР). Буває і так.

1951 – прем'єра мультфільму Уолта Діснея «Аліса в Країні див».

1980 – багатотисячні похорони Володимира Висоцького в Москві на Ваганківському цвинтарі.

1984 – у Лос-Анджелесі відкрилася XXIII Олімпіада, бойкотована соцкраїнами. Як і у разі Московської Олімпіади, дуже сумнівно, що політики хоч щось виграли, а жертвою їх зусиль в обох випадках стали спортсмени, для більшості з яких Олімпійські ігри є найважливішою подією, оскільки рідко кому з них вдається взяти участь в декількох іграх. Самі ж спортивні змагання пройшли при переважній перевазі господарів і були відмічені також першою в історії дискваліфікацією легкоатлета-призера за вживання допінга (фінн Марті Вайніо, який зайняв друге місце з бігу на 10 000 м).

1991 – створений Союз офіцерів України.

Про великих світу сього

У 1806 році народився Олександр Іванов, художник («Аполлон, Гіацинт і Кипарис», «Явище Христа народу», «Біблейські ескізи»), академік Петербурзької АХ.

У 1900 – Володимир Шнейдеров, кінорежисер, сценарист, оператор, заслужений діяч мистецтв РРФСР, народний артист РРФСР, засновник «географічного» кіно і телебачення в СРСР.

1909 – Енне Бурда, німецька засновниця журналу «Burda moden».

1922 – Володимир Карпов, письменник, Герой Радянського Союзу, який пройшов через штрафбат («Командири сивіють рано», «Маршал Жуков: його соратники і супротивники», «Вічний бій»).

1923 – Володимир Басов. Просто наш Дуремар.

1937 – сценарист і режисер Віктор Мережко.

1969 – Юлія Меньшова, актриса, ведуча. Дочка людей, без яких Москва сльозам би не повірила ніколи, – Володимира Меньшова і Вери Алентової.

Не чокаючись

У 1015 році помер Володимир Святославич, київський князь, святий, завдяки якому Україна і Росія, – християнські, а не язичницькі країни. Характерно, що саме в це день святкується Хрещення Русі – введення в Київській Русі християнства як державної релігії, здійснене в кінці X століття цим князем.

У 1741 – Антоніо Вівальді, італійський композитор, скрипаль і диригент.

1750 – Іоганн Себастьян Бах, німецький композитор.

1960 – Етель Ліліан Войнич, англійська письменниця, композитор.

 

comments powered by HyperComments