Потягнуло на солоденьку гарячу шоколадку? Сьогодні самий час!

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 31 липня 2009, 09:16
Сьогодні світова громадськість святкує День африканської жінки. Отже пити доведеться по-чорному.
Потягнуло на солоденьку гарячу шоколадку? Сьогодні самий час!

А якщо і не по-чорному, то все одно доведеться. На знак солідарності з нашим 8 березня.

А взагалі ДАЖ був заснований в 1962 році – на Всеафріканській конференції жінок в Дар-ес-Саламі (Танзанія).

Якщо ж ви категорично проти (хто вас там знає, може, ви расист рідкісний), ми можемо запропонувати купу інших не менш важливих подій напитися в зюзю. Отже...

Також цього дня...

...в 1924 Польський уряд заборонив використовувати українську мову в державних установах Східної Галичини. Не любили все-таки неньку сусіди, ох, як не любили!

1928 – вперше на заставці кіностудії «Metro-Goldwyn-Mayer» з'явився лев, що гарчить. Це був перший звуковий фільм студії – «Білі тіні південного Морея». Кумедно, що левовий рик був щонайдовшим звуком у фільмі, оскільки в ньому вимовили лише одне слово — «Привіт!». До речі, насправді жоден з звуків, з якого комбінувався відомий звукологотип левовим риком не був.

1937 – в ході масової операції НКВД в один день арештовані тисячі мешканців Чечні.

1961 – до Ізраїлю прибув мільйонний іммігрант. Як показала історія, з часом ця цифра лише збільшуватиметься в геометричній прогресії.

2005 – Міноборони РФ позбавив акредитації американський телеканал «Эй-Бі-Сі», який показав в своєму ефірі інтерв'ю Шаміля Басаєва. І правильно. Не фіг террорюг піарити!

Про великих світу сього

У 1914 році народився великий комік Луі Де Фюнес. Актерище!

1921 – майстер епізоду Любов Сергіївна Соколова.

1930 – Олег Попов. Клоун з світовим ім'ям, і просто відпадний чувак!

1937 – Едіта П’єха, російська радянська співачка польського походження.

1945 – знатний агроном Леонід Якубович – людина, у якої на Полі чудес дійсно відбуваються дива.

1962 – чорний вампір, Денний Мисливець Блейд, у миру – Уеслі Снайпс, американський кіноактор («Руйнівник», «Фанат», «Мистецтво війни»).

Не чокаючись

У 1886 році помер угорський композитор, піаніст, диригент Ференц Лист («Прелюди», «Фауст-симфонія», «Угорська рапсодія»).

1854 – Семюел Уілсон, американський торговець, завдяки якому народився національний символ Америки – Дядько Сем.

1944 – загинув Антуан де Сент-Екзюпері. Філософ, що подарував миру Маленького Принця і фрази «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», «Все в світі рівноважно – де немає мисливців, немає і кур», впав на літаку в морі.

Довгий час про його загибель було нічого не відомо. І лише в 1998 році в морі поблизу Марселя один рибак знайшов браслет. На ньому було декілька написів: «Antoine», «Consuelo» (так звали дружину льотчика) і «c/o Reynal & Hitchcock, 386, 4th Ave. NYC USA». Це була адреса видавництва, в якому виходили книги Сент-екзюпері. У травні 2000 р. нирець Люк Ванрель заявив, що на 70-метровій глибині знайшов уламки літака, який можливо належав Сент-Екзюпері. Залишки літака були розсіяні на смузі завдовжки в кілометр і завширшки в 400 метрів. Майже одразу французький уряд заборонив будь-які пошуки в цьому районі. Дозвіл був отриманий тільки восени 2003 року. Фахівці підняли фрагменти літака. Один з них виявився частиною кабіни пілота, зберігся серійний номер літака: 2734-L. За американськими військовими архівами науковці порівняли всі номери літаків, зниклих в цей період. Так, з'ясувалося, що бортовий серійний номер 2734-L відповідає літаку, який у ВВС США значився під номером 42-68223, тобто літаку Локхід P-38 «Лайтнінг», модифікація F-4 (літак дальньої фоторозвідки), яким управляв Екзюпері.

Журнали Німецьких ВВС не містять записів про збиті в цій місцевості 31 липня 1944 року літаках, а самі уламки не мають явних слідів обстрілу. Це породило безліч версій про падіння, включаючи версії про технічну несправність і суіцид пілота.

Згідно публікаціям преси від березня 2008 р. німецький ветеран люфтваффе, 88-річний Хорст Ріпперт заявив про те, що саме він збив літак Антуана Сент-Екзюпері. Згідно його заявам, він не знав, хто був за штурвалом літака супротивника: «Пілота я не бачив, лише пізніше я дізнався, що це був Сент-Екзюпері».

Ці дані були отримані в ті ж дні з радіоперехоплення переговорів французьких аеродромів, які здійснювали німецькі війська...

У 2001 році 31 липня помер Пол Андерсон, американський письменник-фантаст.

У Харкові

1911 рік. Видання «Новий Час».

«Багаті результати дають розкопки в слободі Верхнє Салтово, Волчанського повіту. Розкрито поточним літом вже 26 поховань, що містять скелети, прикраси, предмети домашнього ужитку, військову зброю, убори кінської збруї. Могили відносяться до часу царства хазара VII – IХ століть... »

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

 

comments powered by HyperComments