Честь і слава листоношам з товстою сумкою на ремені! Відзначаємо Всесвітній день пошти

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 09:26
Всесвітній день пошти — один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Проводиться за рішенням XIV конгресу Всесвітнього союзу поштовиків в день створення союзу в 1974 році.
День пошти, почтальон Печкин

Православні відзначають Преставлення Іоанна Богослова. За переказами, святий апостол і євангеліст Іоанн Богослов був сином Зеведея і Саломії — дочки святого Йосипа Обручника. Одночасно зі своїм старшим братом Іаковом він був покликаний Ісусом Хрістом в число своїх учнів на Геннісаретськом озері. Залишивши свого батька, братb послідували за Господом.

Також цього дня

1773 — в гості до російської імператриці Катерини II на півроку прибув французький просвітитель Діни Дідро.

1789 — у Франції заборонені тортури.

1965 — пісня «Бітлз» «Yesterday» очолила американський хіт-парад. На верхівці хит-параду вона залишалася чотири тижні. На сьогоднішній день відомо, що більше двох з половиною тисяч виконавців і музичних колективів включали цю пісню в свій репертуар.

1999 — на Центральному телебаченні пройшов перший сеанс здоров'я лікаря-психотерапевта Анатолія Кашпіровського. З інтервалом в два тижні пройшли шість передач, і глядачі (пацієнти?) в залі і у екранів будинку дружно слухали установки цілителя.

2000 — Йоко Оно, вдова Джона Леннона, вшанувала пам'ять рок-легенди, відкривши перший в світі музей в його честь недалеко від Токіо.

Народилися

1926 — Євгеній Євстігнєєв, радянський актор театру і кіно, народний артист СРСР.

1940 — Джон Леннон, британський рок-музикант, співак, композитор, поет, художник, громадський діяч, засновник і лідер групи «Бітлз».

1940 — Валерій Носик, російський актор («Операція «И», «Велика перерва», «Про бідного гусара замовите слово»).

1959 — Борис Нємцов, російський політик, колишній віце-прем'єр Росії.

1975 — у Джона Леннона і Йоко Оно народився син, якого назвали Шон Таро Оно Леннон.

Не чокаючись

1924 — Валерій Брюсов (р. 1873), російський радянський поет.

1967 — Че Гевара, латиноамериканський революціонер, команданте Кубинської революції 1959 року.

1974 — Оскар Шиндлер, німецький підприємець, що врятував під час Другої світової війни життя більше 1200 євреїв. Він дав їм роботу на своїй фабриці посуду, а в гестапо представив їх список як украй необхідних для оборони фахівців.

У Харкові

1881 — в Харкові видається перший журнал загальнолітературного характеру «Мир». У журналі публікуються «доступні по викладу статті по різних галузях знання; внутрішній і іноземний огляд, економічна, земська і промислова хроніка, переважно по відношенню до півдня Росії, витончена словесність, критика бібліографія, кореспонденція відносно поточного життя...».

Іменини відзначають...

...Іван, Єфрем. 

comments powered by HyperComments