За відважних і потрібних – автомобілістів і маркетологів

Понеділок, 26 жовтня 2009, 09:08
З 1993 року відповідно до Указу Президента № 452/93 в Україні почали відзначати День автомобіліста і шляховика, а не просто День водія. Професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства щорічно наголошується в останню неділю жовтня.
день автомобіліста

Престижна і гідна того, щоб гордитися їй, професія, доля тих, без кого у наш час не може працювати жодна серйозна компанія. Звичайно ж, йдеться про маркетологів. За дивним збігом обставин, з множини що відзначаються офісними працівниками професійних свят, саме день маркетолога в нашій країні чомусь залишився обділеною увагою.Маркетинг офіційно з'явився ще в СРСР більше 30 років тому, в 1975 році. 25 жовтня було створено «управління по маркетингу і рекламі» в Міністерстві Зовнішньої Торгівлі СРСР яке займалося просуванням вітчизняної продукції на зарубіжних ринках. Так в СРСР з'явився легальний маркетинг. Звичайно ж, в ті часи професія була рідкістю. Але і тепер, коли маркетолог є в будь-якій компанії, що поважає себе, його професійне свято як і раніше не має офіційної дати.

Також цього дня...

У 1492 р. був винайдений олівець з грифелем.

1880 – Марк Твен, виступаючи в Хартфорде (Коннектікут), заявив: «Мені байдужі випади моїх супротивників до тих пір, поки вони не говорять правду про мене».

1898 – відкрився Московський Художній загальнодоступний театр, створений к. C. Станіславськім і В. І. Неміровічем-Данченко. Першим спектаклем стала трагедія А. К. Толстого «Цар Федір Іоанновіч». Ще однією людиною, без якої було б неможливе народження нового театру, був Савва Тимофійович Морозов. Він відразу ж погодився увійти до пайового товариства, поставивши єдину умову: щоб воно не мало над собою Високого заступництва. Морозов узяв на себе всі матеріальні турботи, побудував театр, допоміг влаштуватися «Товариству артистів».

1932 – Йосип Сталін називає письменників «інженерами людських душ».

1956 – утворюється Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

1965 – в Букингемськом палаці учасникам групи «The Beatles» вручаються ордени Британської імперії «за видатний внесок в справу процвітання Великобританії».

1978 – Всесвітня організація охорони здоров'я оголошує про те, що вірус віспи знищений в природі.

1988 – до Лондона з Токіо прибув «Боїнг-747» з одним пасажиром на борту (літак розрахований на перевезення 353 чоловік). Коли з технічних причин виліт літака із столиці Японії був затриманий, всі пасажири, окрім жінки-японки, поміняли свої квитки на інші рейси.

1999 – за пропозицією англійського прем'єр-міністра Тони Блера лорди, що засідають у верхній палаті парламенту по праву народження, проголосували за відміну цього права, знищивши тим самим одну з основ британського парламентаризму — право лордів на спадкоємство крісла, що існувало майже 800 років.

Про великих миру цього...1999 – за пропозицією англійського прем'єр-міністра Тони Блера лорди, що засідають у верхній палаті парламенту по праву народження, проголосували за відміну цього права, знищивши тим самим одну з основ британського парламентаризму — право лордів на спадкоємство крісла, що існувало майже 800 років.

Про великих миру цього...

1759 – Жорж Жак Дантон, вождь якобінців.

1842 – Василь Васильович Верещагин живописець, знаменитий художник-баталіст. До Верещагина війну зображали на полотнах у дусі переможних реляцій — як низку парадів і подвигів, а на його полотнах глядач побачив її такою, яка вона насправді.

1916 – Франсуа Міттеран, президент Франції (1981—95).

1931 – Ігор Федорович Масленников, кінорежисер, постановник «Зимової вишні»  та культових телевізійних фільмів про пригоди Шерлока Холмса.

1947 – Хіларі Клінтон, дружина екс-президента США, сенатор, планувалася кандидатом від демократичної партії на останніх президентських виборах в США.
 
Не чокаючись...

1854 – Катерина Іванівна Трубецька, княгиня, перша декабрістка. Дочка французького емігранта графиня Лаваль в Росії вийшла заміж за князя Сергія Трубецького. Коли його як ватажка повстання декабристів відправили на каторгу, вона першою з дружин послідувала за ним до Сибіру, до кінця розділивши з чоловіком його долю.

1941 – Аркадій Гайдар, дитячий письменник.

1972 – Ігор Іванович Сикорській, американський авіаконструктор російського походження. До Америки після Жовтневої революції він приїхав всесвітньо відомим творцем таких шедеврів ранньої пори літакобудування, як важких літаків «Російський витязь» і «Ілля Муромець», а в Штатах прославився вже як конструктор вертольотів.

2003 – Леонід Олексійович Філатов, атер театру і кіно, поет, драматург, кінорежисер, автор і ведучий телепрограми «Щоб пам'ятали», народний артист Росії (1996).
 
У Харкові...

1888 – в Харкові відкрито Комерційне училище.

Іменини відзначають...

Микита, Валеріан, Дмитро

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments