Зустрічаємо рік Тигра: даруємо валентінки і просимо вибачення

Неділя, 14 лютого 2010, 08:29
2010 рік за місячним календарем почнеться 14 лютого, або в день святого Валентина. Тобто з упевненістю можна заявити, що зустрічати ще раз рік Тигра буде вся країна або навіть всі країни (у яких відзначають День Закоханих, звичайно).
рік тигра

Згідно легенді, святим Валентином став єпископ, великомученик, який перш ніж бути страченим римлянами, послав записку сліпої дочки свого тюремника з прекрасними словами про дружбу, що виникла між ними. За іншою версією, святий Валентин зцілив від сліпоти дочку тюремного наглядача, але, не дивлячись на цей благородний вчинок, був страчений. По третій: таємно вінчав закоханих легіонерів (в ті часи імрепатор для збереження воїського духу забороняв своїм солдатам заводити сім'ї) – і знову ж таки був страчений. А є версія, що день шанування святого Валентина співпадає з давньоримською традицією ворожіння під час новорічних святкувань, оскільки за римським календарем новий рік наступав саме в середині лютого. Може, від цих стародавніх ворожінь і пішла традиція посилати своїм коханим анонімні листівки –  одержуючий винен сам здогадатися, від кого вони.

За православним календарем неділя, що сьогодні Пробачила. Цього дня в церквах на літургії читається Євангеліє з частиною з Нагірної Проповіді, де мовиться про прощення образ ближнім, без чого ми не можемо отримати прощення гріхів від Батька Небесного, про пост, і про збирання небесних скарбів.. Згідно з цим Євангельським читанням, християни мають благочестивий звичай просити цього дня один у одного прощення гріхів, відомих і невідомих образ і приймати всі заходи до примирення з тими, що ворогують.

Також цього дня...

У 1876 році американський винахідник Олександр Белл продемонстрував перший побутовий телефон.

1918 – Вводиться календар нового стилю (григоріанський). Період з 1 по 13 лютого 1918 року випаде з російського календаря.

1979 – Вперше в історії англійського футболу за перехід гравця в інший клуб заплачений один мільйон фунтів стерлінгів: Тревор Френсис перейшов з «Бірмінгем-ситі» до «Ноттінгем форрест».

1992 – Встановлені дипломатичні відносини між Російською Федерацією і Україною.

Про знаменитих миру цього...

У 1578 році народився Дмитро Михайлович Пожарській, князь, національний герой Росії.

1840 – Клод Моне, французький живописець-імпресіоніст.

1877 – Едмунд Ландау, німецький математик.

1944 – Алан Паркер, британський кінорежисер.

1949 – Микола Єременко-молодший, актор і режисер, секс-символ радянського кіно.

Не чокаючись...

У 1779 році в сутичці з аборигенами Гавайських островів загинув англійський мореплавець Джеймс Кук.

2004 – обвалення даху в Трансвааль-парке в Москві. В результаті події загинуло 25 чоловік, постраждало більше 100.

Іменини відзначають...

Валентин, Петро, Тріфон.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments