Покупець завжди правий. Сьогодні – Міжнародний день захисту прав споживачів

Понеділок, 15 березня 2010, 08:34
У 1983 році ООН, головна витівниця і засновниця міжнародних свят, закріпила сьогоднішню дату в календарі, як Міжнародний день захисту прав споживачів.
міжнародний день захисту прав споживачів

Це свято наголошується в роковини виступу Президента США Джона Ф. Кеннеди в Конгресі в 1961 році. У виступі були сформульовані чотири основних права споживача: право на безпеку, право на інформацію, право на вибір і право бути почутим. Пізніше до них додалися ще чотири: право на відшкодування збитку, право на споживчу освіту, право на задоволення базових потреб і право на здорове навколишнє середовище.

Також цього дня...

У 1493 році два з трьох кораблів першої експедиції Колумба повернулися до Іспанії, привізши до Європи перших індійців.

1892 – американський винахідник Джес Рено запатентував ескалатор, – урбаністичне диво і навіть атракціон для заїжджих провінціалів.

1892 – був заснований англійський футбольний клуб «Ліверпуль».

1906 – була зареєстрована компанія «Роллс-ройс».

1938 – в Саудівській Аравії виявили першу нафту.

1939 – Карпатська Україна проголосила незалежність.

1973 – французький актор Луї де Фюнес удостоюється звання Лицар почесного легіону.

1997 – американцеві з Брейдентона (шт. Флоріда) повертають забутий їм в телефонній будці гаманець, приклавши записку з вибаченнями, що той, що знайшов, зробив це тільки через 30 років.

Про знаменитих миру цього...

У 1813 році народився Джон Сноу, англійський лікар, який першим використовував ефір як анестезуючу речовину, а не просто, щоб забалдеть.

1854 – Еміль фон Берінг, німецький мікробіолог та імунолог. Запропонував протиправцеву і протидифтерійну антитоксинні сироватки, розробив спосіб активної імунізації проти дифтерії. Перший Нобелівський лауреат в області фізіології і медицини (1901).

1932 – Єжі Гофман, польський режисер і сценарист.

1962 – Теренс Тренті д’Арбі, американський піп-співак.

1968 – Сабріна, італійська піп-співачка.

Не чокаючись...

У 44 р. до н.е. відмахуючись стілусом (паличкою для листа), прикриваючись тогою і гнівно запитуючи «І ти, Брут?!» був убитий змовниками Гай Юлій Цезарь, давньоримський державний і політичний діяч, полководець, письменник.

1937 – Говард Філіпс Лавкраф, американський письменник і поет, що писав в жанрах жахів, містики, суміщаючи їх в оригінальному стилі. Родоначальник Міфів Ктулху.

1975 – Арістотель Онассис, грецький судновласник, мільярдер.

1998 – Бенджамин Спок, відомий американський педіатр.

Іменини відзначають...

Арсеній, Богдан, Савва, Федот.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

ТЕГИ: свято
comments powered by HyperComments