П'ємо за Люка Бессона, Джіммі Хендрікса і першу електричну бритву

Четвер, 18 березня 2010, 08:39
Цього дня в 1931 році почалося виробництво перших електричних бритв.
бритье

Історія бритвеного приладдя достатньо забавна. Приблизно у 330 році до Різдва Христова греки і римляни перейняли єгипетський метод гоління за допомогою бронзових скребків. Воїни голили не тільки бороди, але і волосся на голові, щоб вороги не могли за них схопити.

Вважається, що новаторами в області винаходу бритвених пристосувань є військові. Саме вони в різний час творчо підходили до гоління: у перервах між битвами воїни розважалися, наводячи глянець на щоках і підборідді, використовуючи для цього все те, що було під рукою, – шаблю, сокиру або ніж.

Чи треба говорити, що довгий час люди випробовували незручність при голінні. Моряки першими з'ясували, що в морі досить складно без наслідків водити по обличчю гострою бритвою. Але гірше за всю справу з голінням йшли в армії – кількість поранених бійців при необережному голінні постійно росла.

Вирішив цю проблему на початку 19 століття відставний полковник Шик. Він винайшов бритвений станок. Завдяки ньому процес гоління воднораз перетворився на цілком безпечне заняття.

18 березня 1931 року в США почалося виробництво перших електричних бритв. А в 1975 році Марсель Бік винайшов першу одноразову бритву. Так процедура гоління стала швидкою, комфортною і безболісною.

В даний час гоління стало невід'ємною частиною уранішнього туалету цивілізованого чоловіка і займає всього 8-12 хвилин.

Також цього дня...

У 1848 році Угорський сейм приймає рішення про ліквідацію кріпосного права в Закарпатській Україні.

1892 – лорд Стенлі фундирував кубок для кращої хокейної команди Канади (нині Кубок Стенлі).

1932 – відкрився найширший міст в світі – Harbour Bridge через затоку Сіднея. Його будували шість років. ТТХ рекордсмена: висота: 134 м, довжина: 1149 м, заклепок: 6 мільйонів, всі зафіксовано уручну. Площа поверхні, що вимагає фарбування, рівна площі приблизно 60 футбольних полів. Загальна вага сталевої конструкції: 52800 тонн.

1968 – журнал «Newsweek» оголосив Джіммі Хендрікса «найефектнішим і захоплюючим гітаристом миру».

Про знаменитих миру цього...

У 1844 році Микола Рімській-Корсаков, російський композитор, автор опер «Травнева ніч», «Снігуронька», «Царська наречена» і багато інших.

1858 – Рудольф Дізель, німецький інженер і винахідник, творець дизельного двигуна.

1959 – Люк Бессон, французький кінорежисер, сценарист і продюсер. Широкий глядацький успіх у всьому світі принесли Бессону фільми «Таксі», «Блакитна безодня», «Микита», «Леон», «П'ятий елемент».

1976 – Джованна Антонеллі, бразильська фотомодель і актриса. На просторах СНД Антонеллі прославилася роллю Жаді-Джад в серіалі «Клон».

Не чокаючись...

1980 – Еріх Фромм, німецький-американський психолог і соціолог, представник неофрейдізма. Серед найвідоміших праць Фромма можна виділити «Здорове суспільство» (1955), «Мистецтво любити» (1956), «Сучасна людина і його майбутнє» (1959), «Душа людини» (1964), «Анатомія людської деструктівності» (1973), «Мати або бути» (1976).

Іменини відзначають...

Адріан, Давид, Євлампій, Іраїда, Костянтин, Марк, Онісий, Федір.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

ТЕГИ: свято
comments powered by HyperComments