П'ємо за Дюймовочку, Бридке каченя і Голого короля. Сьогодні – Міжнародний день дитячої книги

П'ятниця, 2 квітня 2010, 08:22
Міжнародний день книги відзначається в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, який подарував – зауважте, не тільки дітям, а й дорослим – Русалочку, Герду, Снігову Королеву, Бридке каченя, Стійкого олов'яного солдатика, Оле Лукойє і навіть Голого короля.
міжнародний день книги

Також у цей день...

У 47 році до н. е.. Юлій Цезар розбив при Зеле понтійського царя Фарнака, прокоментувавши перемогу так: «Прийшов, побачив, переміг».

1792 – встановлення монетних номіналів грошової системи США (10 -, 5- і 2.5-доларових золотих орлів, а також срібного долара, півдолара, 25-, 10- і 5-центових монет).

1801 – розгром англійським флотом під командуванням адмірала Нельсона (англ. Horacio Nelson) флоту Союзу північних морських держав в бухті Копенгагена.

1834 – у Петербурзі на Обвідному каналі біля Олександро-Невської лаври під керівництвом Павла Львовича Шилінга здійснено вибух підводної електричної міни.

1912 – лайнер «Титанік» виходить у море для проведення ходових випробувань. Вони проходять успішно.

1958 – Ейзенхауер представив законопроект про заснування NASA.

1963 – для дослідження і освоєння Місяця здійснюється запуск космічної ракети з автоматичною міжпланетною станцією «Луна-4».

1978 – на американському телеканалі CBS почався показ серіалу «Даллас». Передбачалося створити міні-серіал, який повинен був йти в протягом 5 тижнів, але рейтинг історії сім'ї Юінга виявився такий високий, що показ тривав 13 років.

Про знаменитих світу цього...

У 1725 році народився Джакомо Казанова Джованні, італійський авантюрист, інтелектуал, світський лев, відмінно володіє не тільки пером, але і шпагою і пістолетом. До всього іншого, він умів подобатися і знаходити шлях до сердець жінок.

1805 – Ганс Христиан Андерсен, датський письменник, поет і казкар.

1834 – Фредерік Огюст Бартольді, французький скульптор, автор статуї Свободи.

1840 – Еміль Золя, французький письменник.

1928 – Вальтер Запашний, цирковий артист, що належав до знаменитої циркової династії приборкувачів, вольтіжеров, акробатів, гімнастів, яка веде свій початок з 1882 року. Сьогодні справа Вальтера Михайловича продовжують два сини – дресирувальники Едгард та Аскольд Запашні.

Не чокаючись...

У 1872 році помер Семюел Морзе, американський художник і винахідник, творець електричного телеграфу і абетки імені себе.

2005 – Іван Павло II (Карол Йозеф Войтила), 264-й Папа Римський у 1978-2005 роках.

Іменини відзначають...

Віктор, Евфрасія, Іван, Клавдія, Матрона, Микита, Олександра, Парасковія, Світлана, Севастіан, Сергій, Уляна, Федосія.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments