П'ємо за штрих-код, кавомолку і водяного, а після ідентифікуємо навколишню дійсність

Субота, 3 квітня 2010, 08:38
Життя – як зебра: смуга чорна, смуга біла ... Коротше, 3 квітня п'ємо за штрих-код – зебру, що відображає деяку інформацію.
штрих-код

Цікаві факти про іменинника: першим товаром зі штрих-кодом була жувальна гумка «Wrigley`s». До того ж штрих-код однаково розпізнається як у фотографічному позитиві, так і в негативі.

А ще в третій день цвітня (квітня) на Русі шанували пробудження від зимової сплячки Водяного, русалок і всієї водної живності. У цей день опівночі рибалки приходили до води почастувати і задобрити дідуся-Водяного. Кажуть, що рибалки пригощали Водяного, утаплівая коня і примовляючи: «Ось тобі, дідусь, гостинець на новосілля. Люби, жалуй нашу родину». Правда, був жадібним: для цього випадку купували у циганів саму непридатну коня. У деяких областях рибалки наділяють Водяного гостинцем, виливаючи в річку масло, примовляючи: «Ось тобі, дідусь, гостинцю на новосілля. Люби так жалуй нашу родину».

Також у цей день...

У 1829 році Джеймс Каррингтон отримав патент на кавомолку.

1860 – у США відкрилася регулярна трансконтинентальна поштова служба «Поні-експрес».

1879 – Софія проголошена столицею Болгарії.

1928 – рукопис «Аліси в Країні Чудес» продали американському покупцю за 15 400 фунтів стерлінгів (75 260 доларів).

1933 – російський хірург Юрій Вороний провів першу в світі операцію з пересадки нирки людині.

1948 – президент США Гаррі Трумен затвердив план Маршалла, за яким 17 європейським країнам, що погодилися взяти участь у проекті, протягом 4 років буде надано 13.15 млрд доларів (5% валового національного продукту США). Проект дозволить у найкоротший строк оздоровити економіку країн-учасниць. Пізніше британський історик А. Тойнбі назве план Маршалла «видатним досягненням нашого часу». СРСР від участі в проекті відмовився.

1968 – відбулася прем'єра фільму Стенлі Кубрика «Космічна одіссея: 2001 рік». Згодом фільм був визнаний кращим в історії світового кіно в жанрі кінофантастики.

1973 – був введений штрих-код: спочатку в США, після і в усьому світі.

1976 – відбулося перше вручення французького «Сезара», європейського аналога «Оскара».

1987 – на женевському аукціоні ювелірна колекція герцогині Віндзорської продана за рекордну ціну – 31 380 197 фунтів стерлінгів.

1990 – над Львівською ратушею вперше в Україні офіційно піднімається синьо-жовтий прапор, який усім своїм синьо-жовтим виглядом відбивав сучасну вітчизняну ментальність.

2000 – найбагатша людина планети Білл Гейтс через різке падіння акцій «Майкрософта» втрачає 12 млрд доларів, при цьому встановлюючи рекорд – його стан зменшувалася на 4.7 млн у секунду.

Про знаменитих світу цього...

У 1918 році народився Олесь (Олександр) Терентійович Гончар, український письменник, понад 20 років керував Спілкою українських журналістів. Він став відомий навіть на світовому рівні. У 1990 його обрали доктором літератури Альбертського університету, а в 1993-му присвоїли почесне звання «Інтелектуал світу».

1924 – Марлон Брандо, американський актор. Він вісім разів номінувався на приз «Оскар», і двічі таки завоював почесну нагороду.

1948 – Валентин Дикуль, лікар, автор методики реабілітації хворих зі спинномозковими травмами.

1958 – Алек Болдуін, американський актор. Два його брати – теж відомі кіноактори, а дружиною була знаменита Кім Бессінджер.

1961 – Едді Мерфі, американський комедійний кіноактор.

Не чокаючись...

У 1553 році помер Франсуа Рабле, французький письменник, учений, філософ, громадський діяч.

1991 – Грем Грін, англійський письменник («Тихий американець», «Наша людина в Гавані»).

Іменини відзначають...

Кирило, Серафим, Хома, Яків.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments