2 липня 1932 року створена Донецька область зі столицею в Сталіному (нині Донецьк). А також про інші події цього дня

П'ятниця, 2 липня 2010, 13:39
1900р. - відбувся перший політ дирижабля моделі LZ-1, який сконструював Фердинанд фон Цеппелін. Політ 420-футової сигароподібної машини тривав 17 хвилин і закінчився падінням апарату.1937р. - намагаючись здійснити перший навколосвітній переліт вздовж екватора, над Тихим океаном зникли безвісти 39-річна жінка-авіатор Амелія Ерхарт і бортмеханік Фред Нунан1964р. - після тривалих дебатів у Сенаті США Президент Ліндон Джонсон підписав Акт про громадянські права. Закон формально заборонив...
2 липня 1932 року створена Донецька область зі столицею в Сталіному (нині Донецьк). А також про інші події цього дня



У 1901році зафіксована небувала спека у Нью-Йорку (43,33 градуса за шкалою Цельсія) спричинила загибель майже 400 людей.

У 1921-му генеральний менеджер "Радіокорпорації Америки". Девід Сарнофф провів сенсаційний радіорепортаж про матч боксерів-важковаговиків Джека Демпсі й Жоржа Карпентьє.

 Після цього за наступні три роки компанія продала радіоприймачів на суму понад 80 мільйонів доларів. Цей матч у Джерсі, який завершився перемогою Демпсі нокаутом у четвертому раунді, прикметний ще й тим, що промоутер Демпсі Текс Рікард зумів уперше в історії боксу виручити за організацію бою понад мільйон доларів.

1932 року створена Донецька область зі столицею в Сталіному (нині Донецьк).

1947 рік — в американському місті Розуелл зазнав катастрофи НЛО.
Перше падіння "літаючої тарілки” спровокувало захоплення уфологією, і відтоді цю дату уфологи відзначають як День НЛО.

У 1954 році почала роботу Міжнародна організація телебачення ("Євробачення").

Коли зруйнована Другою Світовою Війною Європа все ще відбудовувалася, в Європейськім Телерадіомовнім Союзі з'явилася ідея створити міжнародний пісенний конкурс, де б усі країни брали участь в єдиній телевізійній програмі, яка транслювалася б одночасно в усіх країнах що є членами Союзу. Ця ідея народилася під час зустрічі ЄТС в Монако, в одного з його співробітників - швейцарця Марселя Безансона. За модель змагання було взято Пісенний Фестиваль Санремо, що проводився в Італії. Ця ідея була також сміливим технологічним експериментом: в ті дні це було дуже амбітним проєктом - з'єднати разом багато країн у велику мережу для трансляції на широкій території. Супутникове телебачення ще не існувало і Мережа Євробачення користувалася наземною мікрохвильовою мережею. Перший Конкурс пройшов 24 травня 1956 року в місті Луґано, Швейцарія. В ньому взяли участь сім країн, кожна з яких представила по дві пісні. Але вже з 1957 року ввели обмеження - одна пісня від кожної країни-учасника. Пісенний конкурс Євробачення 1956 року виграла приймаюча країна - Швейцарія.

Народилися цього дня:

1904 року — Рене Лакост, французький тенісист, засновник лінії модного одягу Lacoste.

У 1925-му народився Патріс Лумумба, перший прем'єр-міністр Конго (нині - Демократична Республіка Конго).

Брав участь у підпільній роботі, спрямованій на визволення Бельгійського Конго. Після проголошення незалежності 1960 року, Лумумба стає прем'єр-мінстром. Перебуваючи на цьому посту, намагається наблизити країну до радянського блоку. У той самий період, у Конго починається громадянська війна, під час якої Лумумбу було викрадено і страчено у провінції Катанга. Лумумбу оцінюють по різному. Для одних він — національний герой і борець за волю, для інших — політичний авантюрист і один з головних винуватців громадянської війни.

comments powered by HyperComments