Якщо б я був султан ... Літав би літаками Аерофлоту

Четвер, 15 липня 2010, 08:43
Пропонуємо випити під голос Юрія Нікуліна з бабусиного патефона: «Якщо б я був султан, я б мав трьох дружин ...» До речі, ніколи не замислювалися, в якому сенсі він хотів їх «мати»?
бруней

Коротше, сьогодні будемо випити за День султана в Брунеї. Що таке Бруней і з чим його їдять? Спокій, як казав Карлсон, тільки спокій...

Коротенькая довідочку: Бруней, Бруней-Даруссалам, держава (султанат) у Південно-Східній Азії на північно-західному березі острова Калімантан. Омивається Південно-Китайським морем. Межує з Малайзією. Площа 5.8 тис. кв. км. Чисельність населення 372 тис. (2005). Столиця: Бандар-Сері-Бегаван.

P.S. Бруней – це країна, а точніше, держава Бруней-Даруссалам (султанат). Розташоване в Південно-Східній Азії на північно-західному березі острова Калімантан. Омивається Південно-Китайським морем. Межує з Малайзією. Площа 5.8 тис. кв. км. Чисельність населення 372 тис. (2005). Столиця: Бандар-Сері-Бегаван.

До речі, султан Брунею є найбагатшою людиною світу.

П'ємо? Якщо так, то швидше за наливайте, а якщо ні, то сьогодні є ще парочка приводів, за які не гріх перекинути чарку.

Також у цей день...

У 1240 році Олександр Невський з порівняно невеликою дружиною новгородців і ладожан вночі напав на шведів, коли вони в гирлі Іжори, на Неві, зупинилися табором для відпочинку, і завдав їм повної поразки, за що і став Невським.

1916 – американський інженер Вільям Боїнг заснував компанію «Пасифік аеро Продактс», що змінила через кілька місяців назву на «Боїнг ерплейн».

2002 – в йорданському червономорському порту Акаба на півдні Йорданії виявлена найдавніша християнська церква в світі. Відкриття зробила спільна американо-канадсько-європейська експедиція. Вона вела розкопки у пошуках стіни стародавньої Акаби – візантійського міста, історична назва якого Ілі. В ході розкопок за стіною стародавнього міста була виявлена церква площею близько 416 кв. м, висотою від 3 до 5 м. Дослідження показало, що це найстародавніша християнська церква на землі. Фахівці вважають, що вона була побудована в 300 році нашої ери.

Про знаменитих світу цього...

У 1606 році з'явився на світ Рембрандт (а точніше, Рембрандт Харменс ван Рейн), знаменитий голландський художник, один з найбільш відомих і шанованих художників Голландії XVII століття.

1638 – Джованні Вівіані, італійський композитор.

1905 – Олександр Леопольдович Хвиля, український і російський актор («Кармелюк», «П'ятнадцятирічний капітан», «Олександр Пархоменко», «Діамантова рука», «Морозко»), головний Дід Мороз країни.

1952 – Террі О `Куін, американський актор, відомий за роллю Джона Локка в телесеріалі «Залишитися в живих».

1956 – Джо Сатріані, американський гітарист-віртуоз італійського походження.

1961 – Форест Уітакер, американський актор («Взвод», «Останній король Шотландії», «Телефонна будка»). Він став четвертим афроамериканцем, який отримав «Оскар» за кращу чоловічу роль.

1969 – Олександр Васильєв, соліст групи «Сплін».

1976 – Дайан Крюгер (справжнє ім'я – Дайан Хайдкрюгер), американська актриса німецького походження («Троя», «Безславні виродки», «Скарб нації»).

Не цокаючись...

1997 – в Майамі-Біч застрелений Джанні Версаче, італійський модельєр. Його смерть оповита таємницею до сих пір, хоча вбивцю знайшли відразу ж. Ним був Ендрю Кунанан, жиголо, що заробляв зв'язками з багатими чоловіками. Але мотив злочину так і залишився невідомим для публіки.

У Харкові...

15 липня 1968 в Харкові розпочалося будівництво метро. На вулиці Слов'янської, неподалік від Південного вокзалу, в урочистій обстановці був закладений був закладений перший стовбур...

Іменини відзначають...

Фотій, Ювеналій.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments