Не забувайте про день народження Олени Пчілки

Субота, 17 липня 2010, 08:41
1849 – Олена Пчілка (справжнє ім'я Ольга Петрівна Косач), українська письменниця, редактор журналу «Рідний край», мати Лесі Українки.
день етнографа

Також у цей день...

У 709 році до н. е. відбувся перше опис повного сонячного затемнення, зроблений китайцем Чу Фу.

1505 – після потрясіння під час жахливої грози, коли він був на волосок від смерті, Мартін Лютер змінив свої плани стати юристом і постригся в ченці августинського монастиря в Ерфурті.

1754 – у Нью-Йорку відкрився Королівський коледж. У цьому вищому навчальному закладі було десять студентів і один професор. Через тридцять років коледж змінив своє ім'я на Колумбійський, а потім став університетом. Нині це один з найбільших і найпрестижніших вузів Америки.

1775 – у США відкритий перший у світі військовий госпіталь.

1917 – в Петрограді розстріляна мирна демонстрація робітників і солдатів.

1955 – в Анахаймі, на південь від Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія, США), відкрив свої двері перший американський Діснейленд.

1958 – рада Міністрів України прийняв рішення про скорочення восьми із сорока монастирів в республіці.

1968 – у Лондоні пройшла прем'єра безсмертного повнометражного мультиплікаційного фільму «Бітлз» «Жовтий підводний човен».

1974 – у Тауері Лондона підірвана бомба, одна людина загинула.
 

1990 – у США запатентовано перший у світі мікрокомп'ютер. (Мікрокомп'ютер – поширене в кінці 1970-80-х рр.. XX століття назва комп'ютерів (зокрема, побутових (домашніх) комп'ютерів), заснованих на мікропроцесорах.)

1998 – морська буря знищила кілька сіл Папуа-Нової Гвінеї. Дух Миклухо-Маклая повернувся?

Про знаменитих світу цього...

1849 – Олена Пчілка (справжнє ім'я Ольга Петрівна Косач), українська письменниця, редактор журналу «Рідний край», мати Лесі Українки.

1889 – Ерл Стенлі Гарднер, американський письменник, автор детективів про Пері Мейсона.

1934 – Дональд Сазерленд, канадський актор і продюсер («MASH. Військово-польовий госпіталь», «Казанова Фелліні», «Холодна гора»).

Не цокаючись...

У 1959 році померла Біллі Холідей (справжнє ім'я Елеонора Фейган), американська джазова співачка, оцінюється критикою як неперевершена вокалістка і стиліст, яка дала джазу 1930-х.

У Харкові...

«... Харківські старожили довго пам'ятали незвичну для міста грозу 17 липня 1836, коли градом у одному тільки університеті було вибито скла на суму 5000 крб. асигнаціями...»

Іменини відзначають...

Анастасія, Андрій, Богдан, Марія, Марфа (Марта), Микола, Олександр, Олексій, Ольга, Тетяна, Федір, Юхим.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments