П'ємо за найвідомішого чарівника та найдосконалішу машину

П'ятниця, 23 липня 2010, 08:33
У цей день в 1903 році, через місяць після утворення корпорації, «Ford Motor Company» випустила в продаж свій перший автомобіль «модель А».
гаррі поттер

Авто було описано як «найбільш досконала машина на ринку, яку в стані водити навіть 15-річний хлопчик». Так що п'ємо за простоту думок і творів, друзі. Адже нині таких «простих» машин вже і в помині немає.

В один день з розкидачем гайок, але в 1989 році на світ з'явився «офіційна особа Гаррі Поттера», британський актор Деніел Редкліфф.

Також у цей день...

У 1873 році французький художник Гюстав Курбе перейшов через швейцарський кордон, назавжди залишивши батьківщину. Причиною даного кроку стало обвинувачення художника в організації зносу Вандомській колони в дні Паризької Комуни і накладення на нього штрафу в 500 тисяч франків золотом, хоча він не мав до цього жодного відношення.

1901 – німецький лікар Роберт Кох висунув теорію, що переносником бубонної чуми є пацюки.

1979 – духовний лідер Ірану, аятолла Хомейні, заборонив трансляцію музики у зв'язку з тим, що це розбещує молодь.

1980 – запуск космічного корабля Союз-37, у складі його екіпажу в космос відправився перший космонавт з Азії, в'єтнамець Фан Туан.

2000 – відкрито новий природний супутник найбільшої планети Сонячної системи – Юпітера. Це найменший за розмірами супутник зі всіх відомих, його діаметр становить 4.8 км. Відкриття зроблене астрономами університету Аризони і підтверджено обсерваторією Массачусетса.

2002 – вчені отримали підтвердження однієї з найзагадковіших легенд – про існування морського чудовиська Кракена (або Ктулху, кому як більше подобається). У цей день на острові Тасманія на берег викинуло гігантського кальмара. Важив він чверть тонни, а довжина його щупалець перевищувала 15 метрів.

Про знаменитих світу цього...

1883 – Альберт Уорнер, один з чотирьох братів-засновників голлівудської кінокомпанії «Warner Brothers».

1884 – Еміль Яннінгс, німецький актор, перший володар «Оскара» за кращу чоловічу роль («Анна Болейн», «Останній наказ»).

1961 – Мартін Гор, англійський рок-музикант, композитор, гітарист групи «Depeche Mode».

1973 – Моніка Левінські, американка, яка викликала секс-скандал, ледь не призвів до імпічменту президента США Білла Клінтона.

Іменини відзначають...

Антон, Данило (Данило), Олександр.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments