П'ємо за міс Конгеніальність і рудих-веснянкуватих

Понеділок, 26 липня 2010, 08:30
Сьогодні святкують свої дні народження американська актриса Сандра Баллок (1964), вона ж Міс Конгеніальність, і знамениті руді хлопчики – Андрій Григор'єв-Аполлонов (1970), соліст групи «Іванушки International», і Саша Лойе (1983), зірка відеожурнал «Єралаш» і серіалу «Next».
сандра баллок

Також у цей день...

У 1722 році в Бостоні оприлюднили декларацію, що оголошує війну індійцям. За скальп індійця було обіцяно від 15 до 100 фунтів.

1908 – у США створено Федеральне бюро розслідувань (ФБР).

1918 – президент США Вудро Вільсон закликає американський народ відмовитися від лінчування негрів. З тих пір негри поступово стали перетворюватися в афро-американців.

1968 – «Jackson 5» підписують контракт з фірмою грамзапису «Motown Records». Майклу тоді ще не виповнилося й десяти років, і ніхто не знає, що він стане королем поп-музики (а афро-американцем так і не стане).

1989 – 24-річному американському студенту Роберту Морріс пред'явили звинувачення у створенні та запуску комп'ютерного вірусу. Морріс став першим творцем вірусу, підданим кримінальному переслідуванню.

1998 – в Іллінойсі (США) 246 парашутистів складають живе коло у небі (світовий рекорд).

Про знаменитих світу цього...

У 1856 році народився Джордж Бернард Шоу, ірландський письменник, лауреат Нобелівської премії 1925 «за творчість, відзначену ідеалізмом і гуманізмом, за іскрометну сатиру, яка часто поєднується з винятковою поетичною красою» («Візок з яблуками», «Андрокл і лев», «Пігмаліон», «Кандіда»).

1875 – Карл Густав Юнг, швейцарський психіатр, психолог, філософ, засновник «аналітичної психології». Дослідження Юнга (поряд із З. Фрейдом) призвели до того, що розповідати свої сни стало небезпечним для репутації заняттям.

1928 – Стенлі Кубрик, американський кінорежисер, творець ряду воістину епічних полотен («З широко закритими очима», «Цільнометалева оболонка», «Сяйво», «Заводний апельсин», «Космічна одіссея 2001»).

1943 – Мік Джаггер, лідер групи «Rolling Stones».

1959 – Кевін Спейсі, американський кіноактор («Краса по-американськи»), володар 2-х Оскарів.

1973 – Кейт Бекінсейл, амеріканська актриса і чарівна вампірша з «Іншого світу».

Не цокаючись...

У 1976 році помер Ніколай Носов, дитячий письменник, автор трилогії про Незнайку.

У Харкові...

26 липня 1892 католицька церква Успіння Божої Матері освячено Могилевський єпископом Симоном, «навмисне приїхали заради цього до Харкова...»

Іменини відзначають...

Гаврило, Степан, Юліан.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments