П'ємо без гримас. Сьогодні – день народження звукового кіно. І не забудьте включити телевізор

Середа, 11 серпня 2010, 08:35
Сьогоднішній день людство вправі вважати народженням звукового кінематографа. Адже саме 11 серпня 1906 року в Англії Юджин Ласт запатентував звукове кіно, чим звільнив глядачів від гримас акторів.
кіноплівка

Так що наповнюємо келихи-чарки-склянки (що під руку попадеться) і, не соромлячись друзів-колег-начальства, шумно п'ємо!

До того ж сьогодні День святої Клари – покровительки телебачення, телефону і телеграфу. Згідно з легендою, наприкінці життя її здоров'я сильно похитнулося, і вона вже не могла брати участь в месі. Однак зображення меси чарівним чином выображалося на стіні її келії.

А ще 11 серпня – Міжнародний день здорового серця. Цей день існує у календарі з метою пропаганди здорового способу життя, відмови від куріння і більш уважного ставлення до свого здоров'я.

Також у цей день...

У 3114 до н. е. відбувся початок Довгого рахунку в календарі майя.

1866 – в США відкрився перший у світі каток для катання на роликових ковзанах.

1877 – американський астроном Асаф Холл відкрив супутники Марса – Фобос і Деймос. От бачите: навіть в природі все прагне «міркувати на трьох».

1926 – компанія «Кодак» оголосила, що вона почала роботи зі створення кольорової кіноплівки.

1969 – в одному з клубів Беверлі-Хіллз Дайана Росс вперше представила аудиторії групу «Jackson 5». Звичайно, саме чарівне враження на три з половиною сотні гостей справив 11-річний хлопчисько на ім'я Майкл. Саме тоді він пройшов своє перше бойове хрещення.

1981 – був представлений персональний комп'ютер IBM PC.

1984 – президент США Рейган, перевіряючи мікрофон перед прес-конференцією, заявив на всю країну, не знаючи, що мікрофон включений: «Дорогі американці, я радий повідомити вам, що тільки що підписав закон про оголошення Росії поза законом на вічні часи. Бомбардування почнеться через п'ять хвилин».

1998 – американець Джим Парол засунув собі в рот 151 соломинку для пиття (світовий рекорд).

Про знаменитих світу цього...

1950 – Стівен Возняк, американський розробник комп'ютерів, співзасновник фірми Apple.

1953 – Халк Хоган, американський рестлер і актор.

Не цокаючись...

1919 – Ендрю Карнегі, американський підприємець, великий сталепромишленік, філантроп.

1996 – померла Ванга (справжнє ім'я Вангелія Пандева-Гущерова), болгарська ясновидиця. За заявами послідовників, Ванга була здатна визначати захворювання людей з великою точністю і передбачати їх подальшу долю. Часто направляла до цілителів або лікарів, які могли допомогти цим людям, причому часто цих цілителів не знала і говорила про них так: у такому-то місті живе така-то людина.

У Харкові...

У 1978 році почався регулярний рух потягів на другому пусковій ділянці першої черги Харківського метрополітену (від ст. «Московський проспект» до ст. «Пролетарська»).

Іменини відзначають...

Данила, Клара, Костянтин, Кузьма, Михайло, Серафима, Феодот.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments