У п'ятницю, 13-го тримаємо чарку в лівій руці

П'ятниця, 13 серпня 2010, 08:33
П'ятниця, що припадає на 13-й день будь-якого місяця, вважається днем невдачі. Але випити, мабуть, варто. А ось п'ять крапель і розгонять темні хмари, що згустилися над вашою головою.
п'ятниця 13

Сьогодні ми відзначаємо Всесвітній день ліворуких – свято, введене в 1992 році за ініціативою британського Клубу шульгів.

За даними статистики, близько 10% населення – шульги.

Список відомих людей, які все робили і продовжують робити «однією лівою», вражає – Юлій Цезар та Олександр Македонський, Наполеон і Карл Великий, Уїнстон Черчілль і Жанна д'Арк, Марк Твен, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Бетховен, Сергій Рахманінов, Пол Маккартні і Рінго Старр, Мерилін Монро, Роберт де Ніро і навіть чотири останніх президента США – Рональд Рейган, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон і Барак Обама.

У цей день шульги всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів до необхідності враховувати і їхні зручності, влаштовують різноманітні заходи та змагання.

Так що якщо вам терміново потрібно прогуляти роботу, – перекладіть ручку в ліву руку і – вперед, святкувати!

Також у цей день...

У 1521 році Ернан Кортес захопив столицю ацтеків Теночтітлан (зараз місто Мехіко).

1899 – американський винахідник Вільям Грей запатентував монетний телефон-автомат.

1907 – у Нью-Йорку було пущено перше таксі.

1913 – в Шеффілді (Великобританія) виплавляється перша нержавіюча сталь.

1942 – прем'єра в Нью-Йорку повнометражного мультиплікаційного фільму Уолта Діснея «Бембі».

1967 – у США відбулася прем'єра фільму Артура Пенна «Бонні і Клайд», – епохальної кінострічки, заснованої, до речі, на реальних подіях.

Про знаменитих світу цього...

У 1655 році народився Йоганн Христоф Доннер, німецький музичний майстер, винахідник кларнета.

1899 – Альфред Хічкок, англо-американський режисер, король жахів, володар «Оскара» («Птахи», «несамовитість», «Незнайомці в поїзді», «39 сходинок»).

1926 – Фідель Кастро, кубинський державний, політичний і військовий діяч, керівник Куби (1959-2008). Теж, до речі, лівша.

Не цокаючись...

У 1910 році померла Флоренс Найтінгейл, англійська медсестра. Організатор і керівник загону санітарок під час Кримської війни (1853-1856 рр..). Фактично мати такого поняття як жінка-санітарка на війні.

1946 – Герберт Уеллс, англійський письменник-фантаст, футуролог («Війна світів», «Машина часу», «Людина-невидимка»).

У Харкові...

Реформа міського самоврядування. 13 серпня 1870 року для введення в Харкові нового городового Положення «відкрито губернську у міських справах присутність, одним з перших дій якої була пропозиція шестигласної думи (міськвиконкому) про збори міської громади та харківських домовласників для вибору тимчасової комісії по складанню списків виборців...»

Іменини відзначають...

Веніамін, Євдоким, Іван, Сергій, Юрій.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments