Даєш рок-н-рол! Згадуємо Елвіса Преслі

Понеділок, 16 серпня 2010, 08:36
16 серпня в місті Мемфіс, штат Теннесі, США, проходить традиційний День пам'яті Елвіса Преслі, куди щороку з'їжджаються тисячі людей.
елвіс преслі

Програма включає в себе безліч різних заходів, але головне, що з 1983 року до неї входить триденний турнір з карате, на який приїжджають – як інструктори, почесних гостей, суддів – великі чемпіони, які добре знали його особисто. І 16 серпня, в день смерті Елвіса, вони вручають переможцям пам'ятні призи з його ініціалами.

Елвіс Преслі – яскрава і неординарна постать серед співаків 20 століття, його по праву називають «Король рок-н-ролу» або коротко «Король»...

До смерті Елвіса, що настала 16 серпня 1977-го, було продано 500 мільйонів його платівок, а через сім років ця цифра зросла удвічі – такого не вдавалося ще нікому.

Він знявся в 33 фільмах, одержуючи за кожен мінімум по мільйону доларів. У 1973 році телепередача з його участю зібрала біля екранів мільярд чоловік – такої кількості глядачів не вдалося зібрати навіть репортажу про висадження першої людини на Місяці.

А ще за пропозицією міжнародного Товариства Прав Тварин (ISAR) США 16 серпня увійшов до календаря як Міжнародний день бездомних тварин.

Також у цей день...

У 1930 році був створений перший звуковий кольоровий мультфільм.

1960 – у Стокгольмі за рішенням XI Міжнародного астронавтичної конгресу була заснована Міжнародна академія астронавтики (МАА).

1976 – набула чинності Конвенція про встановлення контролю над психотропними речовинами.

Про знаменитих світу цього...

У 1934 році народився П'єр Рішар (справжнє ім'я П'єр Рішар Моріс Шарль Леопольд Дефей), французький кіноактор, найвищий з усіх блондинів в чорному черевику.

1954 – Джеймс Кемерон, американський кінорежисер, автор фільмів-саг «Термінатор», «Чужі», «Титанік».

1958 – Мадонна (справжнє ім'я Мадонна Луїза Вероніка Чікконе), американська королева попси. І додати нічого...

Не цокаючись...

У 1949 році померла Маргарет Мітчелл, американська письменниця, автор роману-бестселера «Віднесені вітром».

У Харкові...

16 серпня 1860 почалися заняття в Харківському жіночому училищі. Курс викладання в ньому наближений до гімназичного. 10 листопада того ж року училищу присвоєно ім'я «Маріїнське» – на честь «Її Величності Государині Імператриці Марії Олександрівни...»

Іменини відзначають...

Антон, Кузьма.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments