Закушуємо яблучком наливним та з медком. Сьогодні – Яблучний Спас і День пасічника

Четвер, 19 серпня 2010, 08:22
Всі православні відзначають Преображення Господнє, яке в народі називають Яблучним Спасом. У цей день за традицією в церквах освячують яблука та інші фрукти.
яблука

Сьогодні, 19 серпня, покладено вшановувати одну з найбільш мужніх професій у світі. Чи жарт – добровільно йти в бджолину хмару, щоб добути одну з найбільш правильних їстівних субстанцій у світі.

Отже, сьогодні – День пасічника – професійне свято бджолярів. В Україні його почали відзначати з 1997 року.

Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду – українська. На пасіках країни працює близько п'яти мільйонів бджолиних сімей.

Також у цей день...

У 1839 році французький уряд оголосив про винахід «Дагеротипу» – приладу, що відтворює зображення предметів. День народження фотографії.

1856 – американець Гейл Борден запатентував спосіб отримання згущеного молока.

1914 – створено керівний орган Українських Січових Стрільців – Українську бойову управу.

1967 – «Пінк Флойд» вперше потрапили в англійський хіт-парад кращих альбомів зі своєю дебютною платівкою «Piper at the Gates of Dawn».

1992 – в Києві почав роботу I Всесвітній форум українців.

2002 – у Китаї завершився Музичний фестиваль снігових гір – перший рок-фестиваль на відкритому повітрі в історії країни.

2004 – компанія «Google» почала продаж своїх акцій на фондовому ринку.

Про знаменитих світу цього...

У 1883 році народилася Габріель "Коко" Шанель, французький кутюр'є, законодавець моди в світовому і временнóм масштабі.

1945 – Ієн Гіллан, британський рок-співак, вокаліст рок-групи «Deep Purple».

1946 – Білл Клінтон, 42-й президент США.

1969 – Меттью Пері, американський актор, зірка серіалу «Друзі». До речі, роль Ніка Озеранськи з «Дев'яти ярдів» писалася спеціально для нього.

Не цокаючись...

У 1662 році помер Блез Паскаль, французький математик, фізик, літератор і філософ, на честь якого була названа мова комп'ютерного програмування.

1936 – Федеріко Гарсіа Лорка, іспанський поет і драматург.

У Харкові...

19 серпня 1880 до Харкова прибуває Імператор Олександр Миколайович. Під час цього візиту «відбулося височайше повеління про точне позначення меж Харківського генерал-губернаторства, до складу якого увійшли губернії: Харківська, Полтавська, Чернігівська, Курська, Воронезька та Орловська...»

1905 – приступили до прокладання рейок електричного трамвая. Лінія проходила від Балашовському переїзду, через Зміївську (нині – проспект Гагаріна) і Hетіченську вулиці, через Подільський міст по Костюринському провулку до Павлівської площі (нині Рози Люксембург).

Іменини відзначають...

Лев.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments