У неправильний вихідний піднімемо тост за тамаду

Субота, 21 серпня 2010, 08:45
У суботу, офіційно оголошену робочим днем, відпочиваюча частина населення п'є за себе і тих, хто тужить на робочих місцях.
 день оратора

Сьогодні лектори, політики і тамади відзначають своє професійне свято – День ораторського мистецтва.

Як казав Цицерон, який відрізнявся красномовством: «Найбільше з достоїнств оратора – не тільки сказати те, що потрібно, але і не сказати того, чого не потрібно».

Так вип'ємо ж за мистецтво застільного красномовства!

Також у цей день...

1560 – у цей день відбулося передбачене повне сонячне затемнення, і цей факт так уразив 13-річного датського хлопчика Тихо Браге, що після денних занять юриспруденцією він ночами почав вивчати зоряне небо і став найзнаменитішим астрономом свого часу.

1803 – австралійська газета «Сідней газетт» вперше у світі дала докладний опис коали.

1841 – Джон Хемптон запатентував підйомні жалюзі. Напевно, його надихнули на це цікаві сусіди, яким Джон подарував цей винахід як кращий засіб для защемлення носа.

1911 – з Лувру викрали портрет Мони Лізи. Через два роки картина випадково була знайдена у Флоренції. Затриманий пізніше викрадач на ім'я Вінченцо Перуджі пояснив скоєне бажанням відновити справедливість, повернувши Італії вкрадений Наполеоном I шедевр.

1924 – Голландія заборонила продаж спиртного в США. Хм... іноді уряд держави, в якому легалізовані легкі наркотики, приймає досить експресивні рішення.

Про знаменитих світу цього...

У 1906 році народився Фріц Фреленг, американський мультиплікатор, п'ятикратний лауреат Оскара, «батько» Рожевої Пантери.

1952 – Гленн Х'юз, англійський вокаліст, бас-гітарист, автор пісень, працював у групах Deep Purple, Black Sabbath, Phenomena, HTP.

1956 – Кім Кетролл, американська актриса (Саманта Джонс в серіалі «Секс у великому місті»).

1967 – Керрі-Енн Мосс, канадська кіноактриса, що зіграла роль Трініті в «Матриці». Пити на її честь треба зависнувши в повітрі над столом.

1967 – Серж Танкян, вокаліст американської рок-групи System of a Down.

Не цокаючись...

1999 – Веня Д'ркін (справжнє ім'я Олександр Литвинов), російський бард, поет, музикант.

2005 – Роберт Муг, піонер електронної музики, відомий як творець синтезатора.

У Харкові...

21 серпня 1975 року Державна комісія підписала акт про прийняття в експлуатацію першої ділянки першої черги Харківського метро з оцінкою «відмінно». Перша пускова ділянка Свердловсько (зараз Холодногірсько) – Заводської лінії довжиною 10.4 кілометра включала в себе вісім станцій: «Вулиця Свердлова», «Південний Вокзал», «Центральний Ринок», «Радянська», «Проспект Гагаріна», «Спортивна», «Завод імені Малишева», «Московський Проспект». Також до неї увійшли електродепо «Московське», будинок Зв'язку та управління метрополітену.

Іменини відзначають...

Герман, Григорій, Омелян, Леонід, Мирон.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments