24 серпня День Незалежності України

Вівторок, 24 серпня 2010, 08:27
24 серпня виповнюється 19-річниця з Дня проголошення Незалежності України. Напередодні цієї події, 22 серпня 1991 року було зачинено і зупинено діяльність Харківського обкому КПСС.
24 серпня День Незалежності України

Також у цей день...

У 1853 році американцем Джорджем Крамом винайдені картопляні чіпси.

1938 – з'явився термін «мильна опера». Оглядач американської газети «Крісчен Сенчуров» написав про що увійшли в США в моду в кінці 30-х років телесеріалах в жанрі «сімейної мелодрами»: «Ці п'ятнадцятихвилинний трагедії... я називаю «мильною оперою»... тому що без допомоги мила я б не пролив жодної сльози над її персонажами».

Про знаменитих світу цього...

У 1899 році народився Хорхе Луїс Борхес, аргентинський письменник і поет («Алеф», «Творець», «Вигадки», «Тайнопис»), тато постмодернізму в літературі.

1948 – Жан-Мішель Жарр, французький композитор, автор і постановник грандіозних світлових шоу.

1958 – Стів Гуттенберг, американський актор, продюсер, сценарист і режисер. Він став відомим під час 1980-х роках, після серій головних ролей у голлівудських фільмах, включаючи «Кокон» «Троє чоловіків і маленька леді», «Поліцейська академія» і «Коротке замикання».

1970 – Юрій Горбунов, телеведучий, шоумен, актор.

1988 – Руперт Грінт, американський актор. Відомий за ролі Рона Візлі у фільмах про «Гаррі Поттера».

Не цокаючись...

У 79 році відбулося виверження Везувію. Міста Помпеї, Геркуланум і Стабіл поховали під вулканічним попелом. Сумно. Зате Брюллов потім гарну картину написав.

1572 – вранці у Франції не дорахувалися гугенотів: трапилася неймовірна різанина, вчинена Катериною Медічі і названа згодом Варфоломіївською ніччю.

У Харкові...

У серпні 1872 року на частку спадщини Д.А. Донець-Захаржевських грошей Харківське Медичне товариство купує будинок на вулиці Німецькій (зараз Пушкінська, 14) вартістю 20000 р. для приміщення лікарні.

Іменини відзначають...

Олександр, Василь, Іван, Максим, Сусанна, Федір.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments