Від гвинта! Відзначаємо День авіації України

Субота, 28 серпня 2010, 08:28
В останню суботу серпня в Україні святкується професійне свято військових і цивільних авіаторів і працівників авіаційної промисловості і транспорту – День авіації.
день авіації україни

А православні святкують сьогодні Успіння Пресвятої Богородиці. Прикмети цього дня говорять: «З Успіння сонце засинає». І, що найголовніше, – «Кінець жнив; складчини, братерське ПИВО, останній, іменинний сніп».

Також у цей день...

У 1904 році в американському місті Ньюпорт автоводій вперше засуджений до тюремного ув'язнення за перевищення швидкості. Хм, це вони тоді ще п'яних водіїв не зустрічали, і тому так лютували.

1933 – англійська поліція вперше використовувала радіо для піймання злочинця. «Бі-Бі-Сі» передала прикмети злочинця, підозрюваного у вбивстві.

1936 – заснована автомобільна компанія «Тойота». Батьком-засновником став Кіїчіро Тойода (Kiichirō Toyoda).

1968 – сингл «The Doors» – «Hello, I Love You» продано у кількості одного мільйона копій.

Про знаменитих світу цього...

У 1749 році народився Йоганн Вольфганг Гете, німецький учений і письменник («Фауст», «Страждання юного Вертера», «Поезія і правда»). Цитата: «Всяка розумна думка вже приходила кому-небудь в голову, потрібно тільки постаратися ще раз до неї прийти».

1962 – Девід Фінчер, американський кінорежисер («Бійцівський клуб», «Сім», «Гра», «Загадкова історія Бенджаміна Баттона»).

Не цокаючись...

У 1987 році помер Джон Х'юстон, американський кінорежисер, актор, володар двох «Оскарів» («Казино Ройал», «Китайський квартал»).

2006 – Мелвін Шварц, американський фізик, професор, лауреат Нобелівської премії з фізики (1988) за відкриття і дослідження нейтрино і антинейтрино; відкрив існування сигма-нуль-гіперонів й півонії.

У Харкові...

У 1771 році вчителем музики до Харкова запрошений італійський музикант Франц Мартіні. За контрактом з Щербініним (губернатором Харкова) він повинен навчати 17 учнів грі на скрипці, басі, флейті, гобої і на валторні по 4 години на день до обіду і по 3 години після за винятком святкових днів. Платня – 200 рублів на рік.

Іменини відзначають...

Олександра, Людмила, Марія.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments