Вип'ємо за день, коли число 13 – щасливе

Понеділок, 13 вересня 2010, 08:27
Понеділок – день важкий. Та ще коли випадає на 13-е число. Але сьогодні весь світ відзначає День везіння, а значить, на всі нещасливі прикмети можна плюнути через ліве плече.
день везіння

А ще в 256-й день року відзначається День програміста. Число 256 (два у восьмому ступені) вибрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта. У високосні роки це свято попадає на 12 вересня, в невисокосні – на 13 вересня.

Також у цей день...

У 1902 році у Великобританії вперше як доказательста вини обвинуваченого використовуються відбитки його пальців з місця злочину.

1929 – Олександр Флемінг вперше явив публіці своє відкриття – пеніцилін.

1965 – у США виходить сингл Бітлз Yesterday. За легендою, «Вчора» написав голодний Пол Маккартні, згадуючи, що ще вчора у нього на сніданок була відмінна яєчня. 13 вересня для Бітлів взагалі день ультразнаковий. У 1965 році вони отримують 1-у премію Греммі (Grammy), як краща група. 13 вересня 1964 У Рінго Старр і Морін народжується син Зак. А в 1968 році 13 вересня платівка Бітлз «Hey Jude» стає золотою.

Про знаменитих світу цього...

У 1766 році з'явився на світ Семюел Вілсон, американський торговець, завдяки якому народився національний символ Америки – Дядько Сем.

1894 – Джон Бойтон Прістлі, англійський романіст, есеїст, драматург і театральний режисер.

1944 – Жаклін Біссет, англійська актриса («Дика орхідея», «Анна Кареніна», «Казино Ройал»).

1973 – Фабіо Каннаваро, італійський футболіст, віце-чемпіон Європи.

Не цокаючись...

У 1872 році помер Людвіг Фейєрбах, німецький філософ-матеріаліст і атеїст.

1996 – Тупак Шакур, американський репер. Після церемонії вручення нагород MTV був важко поранений чотирма пострілами під час автомобільної поїздки і через шість днів помер.

У Харкові...

У вересні 1930 року засновано Харківський інститут інженерів залізничного транспорту.

Іменини відзначають...

Геннадій, Іларіон, Купріян.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments