Посміхаємося і махаємо. Сьогодні – День народження смайлика

Неділя, 19 вересня 2010, 08:41
19 вересня 1982 професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман уперше запропонував використовувати двокрапку, дефіс і заслони дужку для того щоб позначати «усміхнене обличчя» в тексті, який набирається на комп'ютері.
смайлік

Історія зберегла той самий лист, який Фалман відправив на місцеву електронну дошку оголошень, яка була прототипом сьогоднішніх форумів і в той час була основним засобом спілкування між співробітниками університету.

Ось його лист:

19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman :-) From: Scott E Fahlman I propose that the following character sequence for joke markers: :-) Read it sideways.

Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given current trends. For this, use :-(

Історичному повідомленню передувала довга дискусія, в якій учасники обговорювали питання, які символи варто використовувати для того, щоб показувати, що повідомлення носить гумористичний характер. Потрібно сказати, що повідомлення, в якому вперше був використаний «смайлик», було знайдено лише в 2002 році, в архівах дошки оголошень, які збереглися на плівці.

У «цифрових археологічних розкопках», які були організовані виключно з метою знайти це повідомлення і тим самим визначити дату народження «смайлика», брало участь кілька ентузіастів :-)

За понад 25 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не можуть уявити, як можна було б без нього обходитися.

У третю неділю вересня в Україні відзначається День працівника лісу – професійне свято людей, які своїм шляхетним працею примножують наші лісові багатства і сприяють їх раціонального використання.

Ще один привід зберегти природні багатства нашої країни і відправляти виключно електронні листи... з чим?... природно, зі смайликами!

Також у цей день...

У 1478 році, за однією з найбільш достовірних версій, Леонардо да Вінчі дописав найбільшу картину світу Джоконду (вона ж Мона Ліза).

1888 – у Бельгії на курорті Спа пройшов перший в історії конкурс краси.

1891 – у Монреаль прибули перші українські поселенці.

1893 – Нова Зеландія стала першою країною, що надала на виборах право голосу жінкам.

1919 – у Карибському морі виявлено абсолютно непошкоджене іспанське судно «Вальбарена» з повним набором рятувальних шлюпок (всі 488 пасажирів і членів екіпажу містичним чином зникли).

1928 – у Нью-Йорку відбулася прем'єра першого мультфільму з Мікки-Маусом. Мишеня ще не мало голосу і було мало схоже на звичний нам образ.

1991 – німецький турист Гельмут Сімон знайшов у танучих льодовиків в Тірольскіх Альпах на італо-австрійському кордоні мумію людини, що жила на Землі приблизно 5300 років тому в епоху неоліту. Знахідку назвали Ецті за назвою Ецтальські гір, в яких його виявили.

2000 – Мадонна випустила культовий альбом Music.

2000 – у Лондоні були продемонстровані унікальні кадри, зняті англійськими вченими. На них був показаний астероїд, який влетів у атмосферу Землі, пройшов по дотичній і знову вилетів у космос. За словами астрономів, якби він ішов на 20 кілометрів нижче, то врізався б у Землю, що викликало б потужний вибух, як від великої ядерної бомби.

Про знаменитих світу цього...

У 1911 році народився Вільям Голдінг Джералд, англійський письменник, лауреат Нобелівської премії 1983 року («Повелитель мух», «Шпиль», «Зрима тьма»).

1934 – Брайан Епштейн, менеджер «Бітлз».

1948 – Джеремі Айронс, англійський актор, один з тих щасливчиків, які однаково органічні і в інтелектуальному кіно («Лоліта»), і в бойовиках («Міцний горішок-3»).

1949 – Твіггі (справжнє ім'я – Леслі Хорнбі, від англ. Twiggy – «тростинка»), знаменита англійська манекенниця 60-х років, що рекламувала міні-спідниці, яка ввела в моду актуальну донині худорлявість, що межує з дистрофією.

1969 – Костянтин Цзю, екс-чемпіон світу з боксу серед професіоналів.

Не цокаючись...

У 1843 році помер Гаспар-Гюстав Коріоліса, французький математик, інженер і учений. Дав остаточне формулювання теорії відносного руху, ввівши поняття про так званих «силі Коріоліса» і «прискорення Коріоліса».

Іменини відзначають...

Архип, Давид, Кирило, Макар, Михайло.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments