П'ємо за мир у всьому світі, герб Харкова та Стівена Кінга – великого і жахливого

Вівторок, 21 вересня 2010, 08:49
Двадцять п'ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства.
день миру

Для деяких мир – повсякденна реальність. На вулицях спокійно, діти ходять до школи. Там, де підвалини суспільства міцні, безцінний дар миру може ніким особливо і не помічатися.

Однак для надто багатьох людей у сучасному світі цей дар – не більше ніж казкова мрія. Вони живуть в оковах страху. Для них-то в основному і існує цей день.

Православні відзначають сьогодні Різдво Пресвятої Богородиці. Це свято встановлене Церквою у IV столітті і є першим двунадесятих свят церковного року.

Також у цей день...

У 1811 році закладається Імператорський Нікітський ботанічний сад у Криму. Абсолютне по красі місце.

1937 – вийшла повість Толкієна «Хоббіт, або Туди і звідти».

1949 – Мао Цзедун проголосив створення Китайської Народної Республіки.

Про знаменитих світу цього...

У 1866 році народився Герберт Джордж Уеллс, англійський письменник, який придумав наукову фантастику. Ну, може, ще Жюль Верн трохи допоміг...

1947 – Стівен Едвін Кінг, американський письменник. Традиційно його пов'язують з жанром хоррор, але найбільша його річ – серіал «Темна Вежа», який він писав 30 років – є гримучим коктейлем з фентезі, наукової фантастики, драми, хоррора і вестерну. Один з найбільш читаних і багатих письменників у світі.

1950 – Білл Мюррей, американський актор («День бабака», «Мисливці за привидами», «Тутсі»).

Не цокаючись...

У 1576 році помер Джироламо Кардано, італійський математик, інженер, філософ, медик і астролог, винахідник карданного валу.

1832 – Вальтер Скотт, знаменитий шотландський письменник, вважається основоположником жанру історичного роману.

1860 – Артур Шопенгауер, німецький філософ, один із перших представників школи ірраціоналізму.

2006 – Боз Баррелл (справжнє ім'я Реймонд), англійська бас-гітарист («King Crimson», «Bad Company»).

У Харкові...

21 вересня 1781 затверджено герб міста Харкова. «За повідомленням невиданого «Топографічного опису Харківського намісництва 1785 року», герб вдавав із себе покладені в зеленому полі хрестоподібно ріг достатку з розташованими в ньому плодами і квітами та кадуцей або Меркурієв жезл; він вказував на природні багатства оточуючих місто селищ і на торгівлю, що мала місце на місцевих ярмарках...»

Іменини відзначають...

Іван, Іполит, Макар, Марія, Матвій.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments