А все-таки вона крутиться! П'ємо за повернення Галілея в лоно церкви і зменшення бюрократичного поголів'я

П'ятниця, 24 вересня 2010, 08:32
24 вересня відзначається День боротьби з бюрократизмом.
день боротьби з бюрократизмом

Тонни паперів, тисячі підписів, кабінети, двері, хабарі, прохання, благання... Муки людини, які вона випробовує із-за бюрократичних перепон, почалися з появою перших писак: шумерських клінопісцев, єгипетських переписувачів на папірусі  – ось ті корені, з яких і сформувалася пишна гілка сучасних бюрократів.

Ймовірно, початкової причиною виникнення даного явища була надзвичайна строгість керівництва над письмоводителем. Зіпсував табличку, кам'яну скрижаль або, скажімо, казенний папірус – зволь просимо на екзекуцію! Так і з'явилися бюрократи – люди, що ставлять порожню формальність правіше справи. Клас грамотіїв виявився поділеним на дві нерівні частини. З одного боку, з'явилися просвітителі-вільнодумці, з іншого – життєстійкі через свою бездушність буквоїди.

24 вересня 1989 Папа Іван Павло II визнав правоту Галілео Галілея, публічно приніс вибачення вченому і повернув йому «право бути законним сином церкви».

Галілео Галілей активно захищав геліоцентричну систему світу, за що був підданий суду інквізиції, яка змусила його відректися від вчення М. Коперника. Він був звинувачений у безбожництві і відлучений від церкви. З'ясувалося, що протягом дев'яти років, до самої кончини, Галілей направляв послання римському папі, спростовуючи приписуване йому безбожництво.

Також у цей день...

У 1852 році відбувся перший політ на дирижаблі з паровим двигуном. Здійснив його француз Анрі Жиффар.

1916 – російський льотчик К. К. Арцеулов вперше навмисно виконав «штопор» і вивів з нього літак. Тим самим він довів, що штопор – дуже корисний винахід.

1991 – вийшов альбом «Nevermind» групи «Нірвана».

1993 – на зустрічі глав держав СНД у Москві підписано договір про створення Економічного союзу СНД. Україна оприлюднила заяву про готовність до співпраці з Європейським Союзом на правах асоційованого члена на основі окремої угоди.

1998 – в Ліоні (Франція) вперше проведена операція з трансплантації руки людині.

1999 – на Бейкер-стріт у Лондоні відкрили пам'ятник Шерлоку Холмсу.

Про знаменитих світу цього...

У 1501 році народився Джироламо Кардано, італійський математик, інженер, філософ, медик і астролог, винахідник карданного валу.

1896 – Френсіс Скотт Фіцджеральд, американський письменник.

1936 – Джим Хенсон, американський ляльковод, творець «Маппет-шоу», актор, режисер («Лабіринт»), сценарист, продюсер.

Не цокаючись...

  У 1541 році помер Парацельс (Філіп Ауреол Теофраст Бомбаст фон Гогенгейм), лікар і алхімік.

2004 – Франсуаза Саган (справжнє прізвище Куаре), французька письменниця.

Іменини відзначають...

Герман, Дмитро, Ія, Сергій.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments