Женемо хвилю і вирушаємо в похід. 27 вересня – Міжнародний день моря та День туризму

Понеділок, 27 вересня 2010, 08:36
Сьогодні кожен поважаючий себе харків'янин зобов'язаний зробити дрінкдайвінг. Так що, хапаємо рюкзаки (з горілкою) і борознах ще незвідані злачні заклади міста.
день моря

День моря – один з міжнародних днів в системі Організації Об'єднаних Націй. Мета Всесвітнього дня моря – привернути увагу міжнародної громадськості до того, який непоправний збиток морям і океанам наносять перелов риби, забруднення водоймищ і глобальне потепління. Дві найбільш важливі завдання – підвищення безпеки на морі і попередження забруднення морського середовища, зокрема нафтою.

За даними ООН, за останні 100 років такі види риб, як тунець, тріска, марлін були виловлені на 90%. Близько 21 мільйонів барелів нафти щорічно виливається в моря й океани. Загалом, панове, давайте не будемо морськими свинями!

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно, і відзначається в більшості країн світу. У цей день проходять зльоти туристів, святкові заходи і фестивалі, присвячені туризму і туристичного бізнесу.

Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись з щоденної буденної суєти на берег річки, в ліс, у поле або в інші місця, де можна безперешкодно напитися без ризику бути вигнаним усілякими сек'юріті!

27 вересня Православна церква відзначає Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. У цей день був освітлений храм Воскресіння Христова, що включає в себе і Гріб Господній, і Голгофу.

Також в цей день...

У 1540 році папа римський Павло III затвердив статут ордена єзуїтів.

1905 – Альберт Ейнштейн опублікував роботу «Чи залежить інерція тіла від міститься в ньому енергії?». І справді: тіло, що містить в собі енергію рідини певного роду, може, будучи вже в нестямі, за інерцією прийти додому і довго розповідати дружині про тривалу нараду.

1937 – в містечку Альбіон (штат Нью-Йорк) відкрилася перша школа по навчанню Санта Клаусів.

1967 – один з найбільших лайнерів «Queen Mary» перепроваджений до Каліфорнії, де з нього зробили плавучий ресторан і музей. Тоді ж, мабуть, завсідники знову відкритого бару і придумали коктейль «Кривава Мері».

1977 – перший струм дала перша атомна електростанція України – Чорнобильська АЕС.

Про знаменитих світу цього...

У 1803 році народився Проспер Меріме, французький письменник, літературний тато «Кармен».

1972 – Гвінет Пелтроу, американська актриса («Сім», «Талановитий містер Ріплі», «Залізна людина»).

1978 – Ані Лорак (справжнє ім'я Кароліна Куєк), українська співачка.

1984 – Авріл Лавін, канадська співачка, акторка, парфумер і дизайнер.

Не цокаючись...

1917 – Едгар Дега, французький художник

У Харкові...

1885 – у Харкові був відкритий Південноросійський технологічний інститут – перший в Росії вищий технічний навчальний заклад.

Іменини відзначають...

Іван.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments