День вчителя. Частина I

Неділя, 3 жовтня 2010, 08:35
Вже багато років поспіль в першу неділю жовтня прийнято відзначати день вчителя. А 5 жовтня 1994 року ООН заснувала Всесвітній день вчителів. Тому, щоб нікого не образити, пити починаємо зараз і до 5 жовтня не зупиняємося.
день вчителя

Самими хитрими в даному випадку виявилися білоруси, казахи, і, звичайно ж, українці. Навіть Росія вже перейшла на міжнародні стандарти: за указом Президента РФ з 1994 року День вчителя став відзначатися 5 жовтня разом зі Всесвітнім днем вчителів. Ми ж продовжуємо святкувати по два рази.

Саме сьогодні Німеччина в 20-й раз урочисто відзначає річницю об'єднання країни – День німецької єдності. У цей день у 1990-му році об'єдналися Федеративна Республіка Німеччина і Німецька Демократична Республіка, яка перестала існувати як суверенна держава.

Також в цей день...

У 1533 році жителі села Віттенберг (Німеччина) продали все майно у зв'язку з прогнозом проповідником Штіфель кінця світу.

1625 – згідно класиці, був призначений бал, на якому королева Анна повинна була з'явитися з підвісками, подарованими їй королем. Врятувати честь королеви від підступів кардинала-інтригана були покликані відважні мушкетери. До речі, знамените «Один за всіх, і всі за одного» звучить, як тост, чи не так?

1812 – у Криму був закладений Нікітський ботанічний сад.

1906 – SOS (... _...) затверджується міжнародним сигналом лиха, замінивши позивний CQD.

1932 – англійська газета «Таймс» з'явилася перед читачами в новому виді. Але як і раніше одним з головних її елементів залишається шрифт. За ініціативою консультанта газети Стенлі Морісон був розроблений однойменний шрифт «Times New Roman», чудово відомий практично кожному користувачеві персональних комп'ютерів.

1941 – американські хіміки Гудхью і Саллівен запатентували аерозольний контейнер для розпилення інсектицидів.

1945 – створена Всесвітня федерація профспілок.

1945 – у віці 10 років Елвіс Преслі взяв участь у конкурсі юних талантів і завоював другий приз. За пісеньку «Стара овечка» він отримав 5 доларів.

2003 – у Дубліні відкрито гігантський рухомий пам'ятник хвилі. Скульптура заввишки 35,3 м здатна коливатися в діаметрі до 6 метрів при пориві вітру і все-таки повертається у вихідне положення завдяки 9-тонного противаги, вбудованому в конструкцію.

Про знаменитих світу цього...

У 1895 році народився Сергій Єсенін, руський поет.

1900 – Томас Вулф, американський письменник («Озирнись на будинок свій, янгол», «Про час і про річку», «Павутиння і скеля», «Додому вороття немає»).

1964 – Клайв Оуен, англійський актор («Король Артур», «Близькість», «Місто гріхів»).

1973 – Нів Кемпбелл, канадська кіноактриса («Крик»).

Не цокаючись...

У 1931 році помер Томас Ліптон, ірландський підприємець, засновник відомої чайної компанії.

1999 – Акіо Моріта, засновник компанії Sony.

У Харкові...

1823 – Харківська Міська дума підвищує таксу за право виробництва візницького промислу. Такса підвищена з 10 до 15 рублів.

1867 – міським головою Харкова обраний купець 2-ї гільдії Микола Дмитрович Шатунов – останній голова по Міському Положення 1785 року.

Іменини відзначають...

Михайло, Олег, Федір.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments