П'ємо за місцем проживання за Всесвітній день житла

Понеділок, 4 жовтня 2010, 08:52
Сьогодні – Всесвітній день житла та Всесвітній день тварин. Так що святкувати прийнятним було б у рідних чотирьох стінах з рідним ж чотириногим «членом сім'ї».
день житла

Щороку в перший понеділок жовтня відзначається встановлений ООН свято – World Habitat Day. Одним з близьких за змістом перекладів може бути – Всесвітній день житла (місця проживання). У 1985 році відповідно до рекомендації Комісії по населених пунктах Генеральна Асамблея ООН заснувала цей Всесвітній день з метою забезпечення населення планети житлом до 2000 року.

З 1996 року до Всесвітнього дня житла приурочений і Всесвітній День архітектури.

Святкування ж Дня тварин пов'язано з ім'ям святого Франциска – покровителя священних тварин, якого шанують переважно в католицьких країнах. День тварин встановлений з метою підвищення усвідомлення громадськістю необхідності захисту навколишнього середовища, підвищення їх активності в захисті тварин.

Також в цей день...

У 1582 році за указом папи римського Григорія XIII відбувся перехід на новий календар, який був названий по імені папи григоріанським.

1675 – знаменитий голландський фізик Християн Гюйгенс запатентував кишеньковий годинник.

1780 – залишки останньої експедиції англійського мореплавця Джеймса Кука повернулися в Англію. Решту (включаючи самого Кука) з'їли не в міру гостинні австралійські аборигени.

1800 – у Луганську була запущена перша доменна піч в Україні.

1957 – на навколоземну орбіту був виведений перший в світі штучний супутник Землі, який відкрив космічну еру в історії людства.

Про знаменитих світу цього...

У 1946 році народилася Сьюзан Сарандон (справжнє ім'я Сюзан Абігейл Томалін), американська акторка, володарка «Оскара» («Атлантик-сіті», «Засуджений до смерті йде», «Клієнт»).

У 1976 – Алісія Сільверстоун, американська кіноакторка.

Не цокаючись...

У 1872 році помер Володимир Даль, лексикограф, письменник, лікар, укладач словника.

1970 – Дженніс Джоплін, легендарна американська блюз-співачка.

Іменини відзначають...

Андрій, Данило (Данило), Дмитро, Осип (Йосип), Іпатій, Ісаакій, Кіндрат.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments