За сіячів розумного, доброго, вічного. День вчителя. Частина II

Вівторок, 5 жовтня 2010, 08:49
Щороку 5 жовтня в понад 100 країнах відзначається день вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches 'Day).
день вчителя

Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти – день, в який відзначаються роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їхній неоціненний внесок у розвиток суспільства.

Запитайте у будь-якого батька, що він вважає найважливішим елементом навчання своєї дитини, і він напевно відповість: хороші вчителі. Тільки під умілим керівництвом гарних учителів учні можуть ефективно використовувати нові технології і нові знання, які стрімко розвиваються і стають пріоритетними в навчальному процесі.

Викладачі займають центральне місце в будь-якому процесі, направленому на підвищення освітнього рівня, від них залежить, щоб люди навчилися мирно жити разом, і щоб світ позбувся від дискримінації.

Також в цей день...

У 1502 році Христофор Колумб відкрив Коста-Ріку.

1793 – Французький Конвент ввів у дію революційний календар, згідно з яким перший рік почався з першого дня республіки – 22 вересня 1792 року.

1880 – була запатентована перша кулькова ручка.

1921 – у Лондоні засновано Міжнародний ПЕН-клуб – громадська організація письменників, одним з організаторів і першим президентом якої був англійський письменник Джон Голсуорсі, майбутній нобелівський лауреат. У назві клубу прихована англійська абревіатура слів «поети, есеїсти, романісти (новелісти)».

1925 – у США вийшла перша книга Ернеста Хемінгуея. Це був невеликий збірник оповідань, названий «У наш час».

1962 – був випущений перший сингл групи «Бітлз» – «Love Me Do».

1969 – на телеканалі «Бі-бі-сі» пройшла перша вистава «Літаючого цирку Монті Пайтон», який до цього дня не втрачає актуальності і пильної уваги до себе з боку публіки.

Про знаменитих світу цього...

У 1713 році народився Дені Дідро, французький філософ, просвітитель, енциклопедист, письменник і критик.

1864 – Луї Жан Люм'єр. Разом зі старшим братом Огюстом він винайшов кінематограф і поставив перші в світі фільми. Луї, власне, і був винахідником кінематографу (назва належить братам Люм'єр й грунтується на поєднанні двох грецьких слів: кінема – рух і графо – писати), але Огюст допомагав йому і надалі був активним учасником кінозйомок. Перший кіносеанс відбувся після Різдва 1895 року в Гран-кафе на Бульвар-де-Капюсін. За 1895-96 роки ними було знято близько 50 коротких стрічок на різні теми.

1902 – Рей Реймонд Альберт Крок, американський ресторатор, творець мережі ресторанів швидкого обслуговування McDonald's.

1975 – Кейт Уінслет, американська кіноактриса («Розум і почуття», «Титанік», «Читець»).

Не цокаючись...

У 1871 році помер Олександр Миколайович Афанасьєв, дослідник фольклору, укладач декількох томів «Народних російських казок», а також еротичних «Заповітні казок».

1880 – Жак Оффенбах, німецько-французький композитор, майстер оперети.

  1972 – Іван Єфремов, вчений-палеонтолог і письменник, корифей наукової фантастики («Туманність Андромеди», «Година Бика», «Таїс Афінська», дилогія «На краю Ойкумени).

У Харкові...

У жовтні 1893 року від вул. Пушкінської до Сумської почалося прокладання вулиці Басейній. Звідки така назва? Ще в 1880 році в кінці Пушкінській був встановлений резервуар на 10000 відер води. Він був пов'язаний із загальною системою міського водопроводу і регулював напір води. Харківці називали споруду басейном. Пізніше Басейну назвуть ім'ям «радянського партійного і державного діяча Г.І. Петровського».

  1933 – за український націоналізм звільнений з харківського театру «Березіль» український режисер Лесь Курбас.

Іменини відзначають...

Макар, Петро, Федір.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments