Ну, за контакт! Відзначаємо День працівника соціальної сфери України

Неділя, 7 листопада 2010, 08:47
У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом президента України № 374/99 від 13 квітня 1999 року відзначається День працівника соціальної сфери.
день працівника соціальної сфери

Соціальна робота – це мистецтво налагоджувати контакт з людьми.

Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров'ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім'ї, з проблемами працевлаштування, професійної та соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими.

Також в цей день...

У 1552 році Магеллан завершує з 18 залишилися в живих супутниками завершують перше навколосвітнє плавання.

1783 – в Севільї публічно спалена остання жертва іспанської інквізиції, а в Англії цього ж дня востаннє в присутності роззяв був повішений заслужив таке покарання злочинець.

1902 – з'явився перший витверезник. Установу під назвою «Притулок для сп'янілих» було відкрито в Тулі з ініціативи місцевого лікаря. У витверезнику знаходилися два відділення: для алкоголіків і для дітей питущих батьків. У штаті був кучер, який їздив по місту і підбирав п'яних.

1908 – Резерфорд оголосив про здійснене ним розщеплення атома.

1917 – Українська Центральна Рада виступає з III Універсалом, що проголосив утворення Української народної Республіки (УНР).

1963 – у Голівуді відбулася прем'єра кінокомедії «Цей божевільний, божевільний, божевільний, божевільний світ».

Про знаменитих світу цього...

У 1867 році народилася Марія Склодовська-Кюрі, французький фізик і хімік, лауреат Нобелівської премії з фізики (1903) і Нобелівської премії з хімії (1911).

1913 – Альбер Камю, французький письменник і філософ, представник екзистенціалізму. Лауреат Нобелівської премії з літератури 1957 року.

1978 – Сергій Бабкін, музикант, актор, автор і виконавець власних пісень. Екс-учасниця групи «5'nizza».

Іменини відзначають...

Анастасія, Мартирій, Мартьян.

www.km.ru
ru.wikipedia.org

 

comments powered by HyperComments